Birželio 20–23 d. paroda „Iš tamsos į Šviesą“ Kauno arkikatedroje
Paskelbta: 2023-06-16 17:16:03

 

Vykstant Miesto misijoms, BIRŽELIO 20–23 d.  per visą dieną Kauno arkikatedroje galima apsilankyti parodoje „Iš tamsos į Šviesą“.

Parodos autorė – dailininkė Iona Wetterud, latvė, gyvenanti Švedijoje. Kasdien arkikatedroje 16–17 val. vyks susitikimai su dailininke.

„Iš tamsos į Šviesą – istorija paveiksluose, arba „Kitokia paroda“. Kitokia, nes mano paveikslai nėra skirti kaboti ant sienos, jie yra mano darbo įrankiai. Jie keliauja pas žmones kartu su manimi ir mano istorija“, – taip šią parodą apibūdina dailininkė.

„Iš to, kaip žmonės atsiliepia apie mano darbus, galima suprasti, kad paveikslai jiems kalba. Žmonės atpažįsta savo jausmus ir išgyvenimus, daugelis paveiksluose įžvelgia Viltį. Būtent jos mums visiems taip reikia. Štai kodėl mano tikslas – paliesti mūsų pasaulį Viltimi, šiuo mažu Šviesos spinduliu tamsoje“, – sako dailinininkė I.Wetterud.

BIRŽELIO 23 d., penktadienį, Šv. Jono Krikštytojo pastoracijos centre (Papilio g. 3) dailininkė Ilona Wetterud ves Praktinį seminarą pradedantiems kurti. 

Į šį seminarą prašome užsiregistruoti internetu čia >> iki birželio 20 d. 15 val. arba el. paštu kn.renginiai@gmai.com (nurodant savo vardą, kontaktinį telefono numerį), nes tam svarbu paruošti tinkamą erdvę ir priemones.

Kviečiame aplankyti parodą, taip pat dalyvauti susitikimuose su dailininke tiek pačioje arkikatedroje, tiek kavinėse ar praktiniame seminare.

Miesto misijų rengėjų informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune