Buvusiems ir naujiems filmo ,,THE CHOSEN" (,,Išrinktieji") žiūrovams – VDU sielovados bendradarbių parengti komentarai
Paskelbta: 2023-12-14 14:09:48

Pandemijos metu VDU sielovados bei pašaukimų bendradarbiai ieškojo būdų, kaip priartėti prie jaunimo, studentų ir visų tų, kurie buvo uždaryti namuose. Būtent tuo metu jie atrado serialą ,,The Chosen" (,,Išrinktieji").

Tai 8 filmų serialas yra apie tai, kaip Jėzus pašaukia, išsirenka ir nuostabiai keičia žmonių gyvenimą, kaip šie atsiliepia ir tampa misionieriais. „Mane išties žavi, kaip seriale atskleidžiamas visų tų, kurie seka Jėzų, pasikeitimo procesas. Kokie švytintys, gražūs ir nuostabiai skirtingi jie po truputį tampa. Jie tikrąja to žodžio prasme atgyja!“ – rašė tuomet kunigas redeptoristas Rastislavas Dluhý apie šį krikščionišką filmą, kurį  prilygino Melo Gibsono „Kristaus kančiai“ ir pavadino vizualine Evangelijos meditacija.

Krikščioniško tikėjimo žinios galia giliai palietė daugumą komandos narių, todėl buvo nuspręsta, kad atėjo tinkamas metas pristatyti filmą platesnei auditorijai ir padėti žmonėms leistis į nuotykį – iš naujo patirti Gerąją naujieną.

Pandemijos metu buvo parengti pirmojo sezono komentarai ir pasiūlyti visiems, nusprendusiems žiūrėti serialą. Komentarus tada parengė kunigai Rastislavas Dluhý, Liutauras Vilėniškis, seserys Loreta Armalytė, Ieva Marija Valiulytė. Šiuos komentarus, rengtus 2020 metais, kviečiame skaityti mūsų svetainėje >> 

VDU sielovados komanda dabar parengė ir komentarus  „Marijos radijo“ laidų ciklui apie šį filmą bei labai rekomenduoja pasiklausyti, tačiau, žinoma, labiausiai – pažiūrėti patį serialą.

Pirmos serijos audiokomentaras, klausytis čia  >>

Antros serijos audiokomentaras, klausytis čia >>

Trečios serijos audiokomentaras, klausytis čia >>

 

KAIP PAMATYTI „The Chosen“ („Išrinktieji“)?

Serialo „Išrinktieji“ programėlė

Apple
Android

„YouTube“ kanalu (anglų k., be lietuviškų subtitrų)

 

Parengta pagal VDU pašaukimų sielovados komandos informaciją

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune