Tikėjimo, džiaugsmo ir bendrystės žinia: susitikime 10-osiose MIESTO MISIJOSE Kaune! (birželio 20–24 d.)
Paskelbta: 2023-06-16 11:13:55

Kauno arkivyskupija kauniečius ir miesto svečius kviečia į arkivyskupijos gimtadienį. Tai visa šventinė birželio 20–24 d. savaitė, per kurią jau 10-ąjį kartą vyks Miesto misijos, kai rengiami visiems atviri vakaro susitikimai senamiesčio kavinėse, nemokami koncertai arkivyskupijos kiemelyje bei malda už miestą.

Šių susitikimų kulminaciją – arkivyskupijos globėjo Šv. Jono Krikštytojo Gimimą – švęsime birželio 24 d., šeštadienį, 12 valandą, pakviesdami į šv. Mišias Kauno arkikatedroje bazilikoje.

 MISIJŲ SAVAITĖS Kaune PROGRAMA >> 

Laukiami ir įdomūs, pasiruošę dalytis yra šių metų Misijų savaitės svečiai – šlovinimo dovanomis apdovanotieji sutuoktiniai muzikai iš JAV Scottas ir Donna Underwoodʾai bei latvė iš Švedijos, dailininkė Ilona Wetterud. Jie susitiks su žmonėmis kavinėse, padės melstis šlovinimo malda, pristatys parodą Kauno arkikatedroje „Iš tamsos į Šviesą“ (susitikimai su dailininke kasdien 16–17 val.).

Susitikimai kavinėse bei restoranuose nuo 17.30 val. bus rengiami „Skliautuose“, „Bernelių užeigoje“, „Al Cantuccio“, „Šokoladinėje“, „Antis rūsyje“. Įėjimas laisvas – kviečiame užsukti, pasiklausyti pristatymų, laisvai padiskutuoti, pasidalyti nuomonėmis. Atskiri susitikimai rengiami šeimoms, vyrams, moterims, kiti – bendri. Tikimės, jog temos „Santuoka – poezija ar proza“, „Jaunikio draugas“, „Savęs atradimas“, „Grožio galia“, „Ką verta skaityti?“ bus patrauklios ir atliepiančios poreikius.

Jaukus arkivyskupijos kiemelis Papilio g. 3 prie pat Kauno pilies nuo 19 val. atvers vartus koncertams

Pirmąjį vakarą kviečiame dainuojamosios poezijos mylėtojus į gerai pažįstamo kun. Erasto Murausko atliekamų dainų vakarą. Skambės dainuojamoji poezija, išgirsime paties kun. Erasto gyvenimo akimirkų pasidalijimų. Antrasis vakaras skirtas Vytauto Kernagio muzikos gerbėjams. „Harmonijos” atlikėjai Gytis Murauskas (tenoras), Emilija Bagdonaitė (mecosopranas) ir Povilas Strikaitis (bosas) nori visiems priminti bei su visais kartu uždainuoti kūrinius, kurie turi didelę istorinę ir muzikinę vertę Lietuvoje. Koncerto metu kartu dainuosime ir prisiminsime kūrinius. Ketvirtadienio vakarą gerai žinomas „X faktoriaus“ dalyvis Osvaldas Petraška, lydimas klavišinių instrumentų, pakvies pasinerti į klasikinės muzikos garsus. Penktadienį – bendras mūsų svečių Scotto ir Donnos Underwoodʾų bei Ilonos Wetterud vakaras „Apsivilkę gailestingumu“. Tai istorijos, grožio ir muzikos garso vakaras, kuris, tikime, pasieks kiekvieno atėjusio širdį.

Vėlai vakare, po šių susitikimų, nuo 20.30 val. kviečiame į maldą greta esančioje Šv. Jurgio (pranciškonų) bažnyčioje. Šlovins net keturios šlovinimo grupės. Per šią ypatingą maldą Dievas tikrai gali prakalbinti ir daug ką pasakyti žmogui, kuriam šiuo metu ypač reikia atramos, vilties, bendrystės. Čia laukiamas kiekvienas, Dievuje tikrai gali nurimti kiekviena atvira širdis.

Kauno arkivyskupijos globėjas yra šv. Jonas Krikštytojas, o jo žodžius pasirinkome Misijų dienų šūkiu: „Taisykite Viešpačiui kelią, ištiesinkite jam takus“ (iš Evangelijos pagal Morkų, 1, 3). Tad esame įpareigoti ir su džiaugsmu norime keliauti arčiau prie žmonių, juos užkalbinti, susipažinti, pakviesti į bendrystę – pokalbio, muzikos, maldos. Šiuose susitikimuose visi bus laukiami, visi bus mūsų svečiai.

Renginius organizuoja Kauno arkivyskupijos kurija, Misijų mokykla, misijų bendruomenė „Gyvybės medis“, tėvai redemptoristai.

Trumpai apie mūsų svečius iš JAV bei Švedijos, kuriuos galėsite sutikti kavinėse, koncertuose, bažnyčioje.

Scottą Underwoodʾą visuomet labai jaudindavo, kai bažnyčioje pamaldų metu girdėdavo fortepijono muziką. Vėliau pradinėje mokykloje jis pradėjo groti būgnais, po to – trombonu. Vidurinėje mokykloje Scottas priklausė muzikos grupei. Kadangi jo tėvas grojo gitara, Scottui paauglystėje tai tapo įkvėpimu pradėti groti. Būdamas 15 metų parašė savo pirmąją šlovinimo giesmę. Scottas vedė 1985 m. rugpjūtį, vėliau su žmona Donna pradėjo lankyti Vynuogyno bažnyčią (angl. Vineyard Church), kur įsitraukė į šlovinimo tarnystę. Su „Vineyard Music“ jis išleido keletą šlovinimo albumų.

Scotto šlovinimo tarnystės istorija susijusi ir su Johnu Wimber’iu, Vynuogyno bažnyčios įkūrėju. Johnas ne tik rėmė Scotto tarnystę Vynuogyno bažnyčioje, bet ir pats buvo paliestas jo muzikos. Mirus Johno sūnui, būtent Scotto giesmė „Tu laimini mane, Viešpatie“ (angl. „You bless me Lord“) giliai sujaudino Johną ir padėjo jam ištverti labai skausmingą laikotarpį. Ta pati giesmė po kelerių metų buvo giedama ir per Johno laidotuves.

Ilona Wetterud gimė mažame Subatės miestelyje, Latvijoje. „Vaikystė buvo kaip ir bet kieno kito – su savo džiaugsmais bei rūpesčiais. Praėjus mėnesiui po mano keturioliktojo gimtadienio, mirė tėtis. Galima sakyti, kad po šios netekties gyvenimas subyrėjo į šipulius. Daugelį metų buvau panirusi į tamsą, ir mano gyvenimas labiau priminė egzistavimą nei gyvenimą.

1998 m. sutikau Jėzų, ir man nušvito pirmasis Šviesos spindulys. Pamažu išlindau iš savo kiauto. Manyje gimė Viltis. Viltis, kad ir man įmanoma Gyventi“, – dalijasi ji. Ir sako: „Neturiu menininkės diplomo. Mano mokytojas yra Dievas, ir tik Jam visa mano padėka, nes Jis dovanoja man idėjas bei padeda jas perkelti ant drobės.“

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune