Trečiadienio malda arkikatedroje – už šeimas ir sužadėtinių atsakingą pasirengimą Santuokos sakramentui (2023 06 21)
Paskelbta: 2023-06-22 13:26:49

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

 Į trečiadienio maldą arkivyskupo kvietimu birželio 21-ąją Kauno arkikatedroje rinkosi šeimos, sužadėtiniai, juos į Santuoką palydinčios sutuoktinių poros bei šeimų sielovada besirūpinančio arkivyskupijos Šeimos centro darbuotojai. Po šv. Mišių arkikatedros klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius susitiko su sužadėtiniais.

Sutuoktiniai patarnavo skaitant Dievo žodį, skelbiant Visuotinius maldavimus. Giedojo Laima Botyrienė.

Ramybės palinkėjimu į šv. Mišių dalyvius šį kartą kreipėsi liturgijai vadovavęs kardinolas Sigitas Tamkevičius. Ganytojas atkreipė dėmesį į tądien Bažnyčios minimą jauną šventąjį – Aloyzą Gonzagą, kuris palikęs turtingą šeimą, turtus įstojo į Jėzaus Draugiją ir mirė būdamas vos 23-ejų, užsikrėtęs maru nuo slaugomų ligonių.

Tądien Evangelija pagal Matą (Mt 6, 1–18) bylojo apie išmaldą ir gerumo darbus. Apie juos krikščionio gyvenime savo homilijoje kalbėjo ir mons. V. Grigaravičius.

Dvasininkas pabrėžė, jog savo gerais darbais Dievo tikrai nenustebinsime. Tačiau Jis mato, supranta, atjaučia, kai patys stengiamės būti dėkingi, dosnūs, atjaučiantys. Dievui didžiausias džiaugsmas – gailestingumo ir gerumo darbai. Niekas nepajėgia atskirti nuo Dievo meilės, tuo labiau jei šia meile dalijiesi su kitais.

Visuotinius Mišių maldavimus parengę šeimų sielovados bendradarbiai kvietė melstis už atsakingą sužadėtinių pasirengimą Santuokos sakramentui, už šeimų meilės ir vienybės liudijimą, už tas šeimas, kurios patiria vargą, priklausomybių, taip pat už tėvystės ir motinystės pašaukimą bei Ukrainos šeimas, kare netenkančias to, kas brangiausia – savo artimųjų ir namų.

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune