Nuaidėjo stovykla Jėzaus draugams – jauniesiems ministrantams (2023 06 19–21)
Paskelbta: 2023-06-22 21:00:18

 

Birželio 19–21 d. Palemono parapijos rekolekcijų namuose vyko jaunuolių ministrantų stovykla „Jėzus mano draugas“. Apie 20 dalyvių džiugiai, nuotykingai ir prasmingai leido laiką: patarnavo šv. Mišiose, klausė katechezės apie laikyseną šv. Mišių metu, išgirdo impulsus temomis: „Kas aš esu? Koks aš esu? Koks norėčiau būti?“, „Aš ir kiti“, „Aš ir Dievas“. Keliauta ir į kelionę – atvykę į Alytų pažintiniu taku ėjome piligriminį žygį į Šv. Kazimiero bažnyčią pamatyti palaimintojo Karolio Akučio relikvijos. Programoje mokyta ugdyti dorybes, komandiškumo bei būti aktyviais Bažnyčios bendruomenės nariais. Laisvu laiku žaisti įvairūs žaidimai, iš kurių labiausiai patiko „Vėliava“.

Pirmąjį stovyklos vakarą laukė pasivaikščiojimas prie Kauno marių, eidami dalyviai ne tik kalbėjo Rožinį, bet ir giedojo giesmes. Vaikai rungtyniavo mėtydami akmenukus į marių tolius, stebėjo žvejus, o grįždami pabraidžiojo ir balose.

Antradienį Šv. Kazimiero bažnyčioje dalyviai išvydo pal. Karolio Akučio relikviją – plaukų sruogelę ir daugiau apie jį sužinojo. Į bažnyčią dalyviai ėjo pažintiniu taku, pakeliui kalbėjo Rožinio slėpinį ir gavo turėjo atlikti užduotį – į degtukų dėžutę surinkti keliasdešimt skirtingų daiktų.

Pal. Karolis Akutis (1991–2006) žinomas kaip tinklalapio apie Eucharistijos stebuklus kūrėjas, šio puslapio pagrindu sukurta paroda apkeliavo visus žemynus. Karolio Akučio užtarimu pasveiko ne vienas žmogus ne tik tolimojoje Brazilijoje, bet ir Lietuvoje. „Visi gimstame kaip originalai, o mirštame kaip kopijos“, – yra sakęs K. Akutis.

Ministrantai sužinojo, kad vienas gyvenimo momentas Karoliui viską perkeitė. Tai Pirmosios Komunijos diena – susitikimas su Jėzumi. Nuo tos dienos jis prašė tėvų kasdien jį vesti į šv. Mišias. „Eucharistija – mano greitkelis į dangų“, –  sakydavo jis.

„Stebina, kad į roko koncertus, futbolo turnyrus ar naujausius filmus susidaro kilometrinės eilės, o prie tabernakulio jokių eilių nematyti. Kaip tai įmanoma? Kodėl žmonės taip rūpinasi kūno grožiu, bet nesirūpina sielos grožiu? Turime gyvą tikrą Jėzų tabernakulyje. Santykis su Jėzumi mus paliečia, perkeičia iš vidaus ir pakylėja“, – sakė K. Akutis. Paaugliu būdamas jis prisijungė prie brolių kapucinų, kartu maitindavo vargšus Milane. Už kišenpinigius pirkdavo miegmaišius benamiams. 2011 m. K. Akučiui pradėta beatifikacijos byla.

Dienos pabaigoje laukė staigmena – naktinis žygis, kurio metu teko dalį atkarpos bristi Kauno mariomis, eiti rūko gaubiamu mišku ir ieškoti punktų su Šventojo Rašto ištraukomis. Pavargę, bet laimingi dalyviai grįžo paryčiui, patirti įspūdžiai dar ilgai neleido miegoti.

Trečiadienį sulaukta svečio – vyskupo Sauliaus Bužausko. Jis papasakojo apie ryšį su Dievu ir kaip tą ryšį stiprinti. Vakaro šv. Mišiose dalyvavo ministrantų tėvai, kiti artimieji. Stovyklautojas  Ąžuolas priėmė Pirmąją Komuniją! Ministrantų stovyklą užbaigė vakarienė – sotus plovas ir skanus braškių tortas.

„Dievas jus be proto myli! Labai svarbu dėkoti Jam už įvairias patirtis. Kai patiriame Dievo artumą, svarbu nepamiršti padėkoti. Dėkokime Dievui, Jis mums yra paruošęs nuostabių dalykų“, – su dalyviais atsisveikino stovyklos vadovas kunigas Liutauras Vilėniškis.

Skirmantė Javaitytė

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune