Maldos vakaras seminarijos bažnyčioje: Dievas yra aukščiau už viską (2024 01 25)
Paskelbta: 2024-01-27 13:25:02

Pačiam dangui laiminant lietumi žiemos viduryje, sausio 25 d. Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje rinkosi Kauno miesto gyventojai ir svečiai, turėdami tikslą stabtelėti šlovinimo bei padėkos maldai. Šį paskutinį mėnesio ketvirtadienį maldai vadovavo „Gyvybės versmės“ bendruomenė, kartu meldėsi misijų bendruomenė „Gyvybės medis“ ir Kauno arkivyskupijos ganytojas arkivyskupas Kęstutis Kėvalas.

Maldoje buvo kviečiama atsiprašyti už savo kasdienius paklydimus, suklupimus ir norą užimti aukštesnę vietą, kartu atsiprašant ir vardu tų, kurie to nepajėgia padaryti. Buvo dėkojama už tai, kad esame laisvi ir galime maldoje rinktis, giedoti, garbinti. Dėkingumas labiausiai liejosi už tai, kad Dievas lieka toks pats vakar, šiandien ir rytoj, Jis tvirtai laikosi savo Žodžio, už ramybę ir viltį.

Maldoje palydėtas Kauno miestas ir Bažnyčia. Dievas yra aukščiau už karjerą, aukščiau už mokslinius laipsnius, aukščiau už viską. Meldžiamasi buvo ir už tuos, kurių nebuvo maldoje, už dirbančius, už poilsiaujančius, už nerimaujančius, už vyskupus ir kunigus.

Šie maldos vakarai „Jei tiki, kad Dievas gali, ateik“ už miestą ir arkivyskupiją, į kuriuos kviečia Misijų bendruomenė „Gyvybės medis“, bendruomenė „Gailestingumo versmė“, Kauno arkivyskupija, tėvai redemptoristai ir Kauno kunigų seminarijos bendruomenė, jau beveik dešimt metų vyksta kiekvieną paskutinį mėnesio ketvirtadienį Kauno senamiesčio bažnyčiose.

Kviečiame jungtis į bendrą maldą vasario 29 d. 18.30 val. Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje. Dievas gali ir laukia kiekvieno atviros širdies.

Misijų bendruomenės „Gyvybės medis“ informacija

 

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune