Malda už medikus ir ligonius Kauno ligoninėse
Paskelbta: 2024-02-12 08:44:04

Nuotraukos – Raimondos Balandės ir asociacijos „Padedu augti“

Artėjant Pasaulinei ligonių dienai Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas pasveikino visus sergančius bei juos gydančius, slaugančius medikus, medicinos studentus, taip pat kunigus kapelionus, ligonių sielovados bendradarbius ir visus, kurie rūpinasi pasitarnauti kito žmogaus ligoje, palengvinti jo kančią. Be to, ganytojas atkreipė dėmesį, jog vasario 9 d. švenčiama šv. Apolonija, tad sveikinimą skyrė ir šios šventosios globojamiems odontologams. Šiais sveikinimo žodžiais arkivyskupas pasidalijo šv. Mišiose, kurioms vasario 9-ąją vadovavo LSMU Kauno klinikų Šv. Luko koplyčioje. Giedojo medikių ansamblis „Kolegės“.

Homiliją pasakęs vyskupas augziliaras Saulius Bužauskas atkreipė dėmesį, jog šiandien ligoms gydyti pasitelkiama labai daug sudėtingiausių, modernių priemonių, ir ligos būna pagydomos. Tačiau dar svarbiau, kad sveiktų žmogaus siela.

Vyskupas atkreipė dėmesį, jog pabūdami ligoninės aplinkoje, geriau suvokiame, kokia brangi mums duota dovana – sveikata.

„Tegul Viešpats, kuris prisiliečia prie žmogaus ir jį pagydo, pirmiausia pagydo mūsų širdis“, – be kita, sakė vyskupas, pabrėždamas mūsų jautrumą kito žmogaus bėdai, patarnavimą. Pasak vyskupo, gydo ir medikų šypsena, gera nuotaika, padrąsinantis žodis. Ligos tada tarsi pasitraukia.

Ganytojai šią dieną taip pat apsilankė LSMU kauno klinikų Neonatologijos klinikoje, kur gydomi neišnešioti ir sergantys naujagimiai, laimino tėvelius, mažylius ir personalą.

Vyskupas Saulius Bužauskas Pasaulinės ligonių dienos proga lankėsi ir LSMU Kauno ligoninės padalinyje (Hipodromo g.), meldėsi kartu su besigydančiais ligoniais ir jais besirūpinančiais medikais palatose bei koplyčioje.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune