Susitikimas su knygų serijos „Perskaitęs duok kitam“ kūrėjais Knygų mugėje (2024 02 23)
Paskelbta: 2024-02-20 19:10:36

Nuotrauka – Konstantino Karašausko

Šių metų Vilniaus knygų mugėje vėl dalyvaus katalikiškos leidyklos ir pristatys savo leidinius bei rengs susitikimus su autoriais. Šių leidyklų stendai bus įsikūrę 5-ojoje salėje: „Artuma“ ir „Magnificat leidiniai“ (5.D03), „Katalikų pasaulio leidiniai“ (5.D27), „Naujasis Židinys-Aidai (5.D19a)“; (plačiau žr. čia >> ).

Vasario 23 d., penktadienį, 11 val. 5.5 konf. salėje susitikimas su „Artumos“ leidyklos knygų serijos „Perskaitęs duok kitam“ kūrėjais.

„Artuma“ pastaraisiais metais išleido tris serijos „Perskaitęs duok kitam“ knygas. Tai „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ 50-mečiui skirta „Kronika. Slaptos knygos istorija“ bei „Adelė. Slapta vaikų draugė“, skirta Dievo tarnaitei Adelei Dirsytei, kurios beatifikacijos bylos tyrimas, užbaigus arkivyskupijos etapą, šiuo metu vyksta Šventųjų skelbimo dikasterijoje Vatikane.

Susitikime bus plačiau pristatoma naujausia – trečioji – knyga „Lobis. Slapta kelionė į Šiluvą“.

Dalyvaus autorės – sesuo Danguolė Gervytė RA bei Jūratė Tamošiūnaitė-Karašauskienė, kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ, vyskupas Saulius Bužauskas. Renginį ves diakonas Darius Chmieliauskas, knygą išleidusios VšĮ „Artumos“ leidyklos vadovas.

„Ar visa, kas pasakojama apie Šiluvą, yra tiesa – sunku pasakyti, ne visus faktus po tiek daug metų galima patikrinti. Kai kurie istoriniai įvykiai aplipo įvairiomis legendomis, nes dažnai pasakotojai norėjo išryškinti vieną ar kitą mintį, pabrėžti jos svarbą žmonių tikėjime. Todėl ir mes pirmiausia norime susitelkti į tai, ką žmonės patiria Šiluvoje, kodėl ji mums svarbi. Juk eidami pėsčiomis, mindami dviračiais ar važiuodami automobiliais į Šiluvą, visų pirma leidžiamės į dvasinę kelionę. Nors istorijos tyrinėtojai kai kuriuos faktus pavadintų tik legenda ar žodine tradicija, bet Šiluvos garsu ir populiarumu niekas negali suabejoti“, – rašo knygelės autorės 2023 m. rugsėjo „Artumoje“.

Knygelės aplanke yra dovana – žaidimas „Kelionė į Šiluvą“. Drauge su bičiuliais ar šeimos nariais galima patirti nuotykį – žaidžiant pabūti piligrimais.

Vasario 25 d., sekmadienį, 14 val. 1.2 konf. salėje – Vaidos Kamuntavičienės ir Aušros Vasiliauskienės monografijos „Sugrįžusi atmintis. Kauno bernardinių istorija ir vienuolyno ansamblis XVI a. pab.–XIX a.“ sutiktuvės. Dalyvaus autorės, Mindaugas Paknys, Kauno benediktinės ses. Paulina Vanagaitė OSB ir ses. Kotryna Šurkutė OSB. (Vytauto Didžiojo universitetas).

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune