Rekolekcijos arkikatedroje – su jaunimo tikėjimo ugdytojais (2024 02 28)
Paskelbta: 2024-02-29 15:08:46

Nuotraukos – Aurimo Barausko

Vasario 28 d., Gavėnios laikotarpio antrojo trečiadienio vakarą, Kauno arkivyskupijos tikybos mokytojai ir katechetai, atsiliepdami į arkivyskupo Kęstučio Kėvalo kvietimą, arkikatedroje bazilikoje dalyvavo rekolekcijose tema „Per dykumą Dievas mus veda į laisvę“.

Gavėnios rekolekcijos prasidėjo Švč. Sakramento adoracija, kurios maldą  vedė Kauno Gerojo Ganytojo parapijos tikybos mokytojai.

Konferencijos metu diakonas Benas Ulevičius su susirinkusiais rekolekcijų dalyviais dalijosi mintimis tema „Aš mačiau savo tautos kančią – noras pamatyti tikrovę“. Jis klausytojams, cituodamas ištraukas iš popiežiaus Pranciškaus Žinios Gavėnios proga, priminė šio atsigavimo laiko prasmę ir dalijosi įžvalgomis, kaip šį laikotarpį konkrečiai išgyventi (žr. konferencijos vaizdo įrašą >>).

Šv. Mišiose joms vadovavęs arkivyskupas Kęstutis Kėvalas pasveikino susirinkusius tikybos mokytojus, katechetus, pakvietė melstis, kad Viešpats stiprintų jų entuziazmą skelbti Evangeliją, drąsiu ir tvirtu žodžiu prabilti mūsų jaunimui. Arkivyskupas priminė, jog prieš 32-ejus metus buvo atkurtas VDU Katalikų teologijos fakuletetas Kaune, taip pat padėkojo visiems Gavėnios rekolekcijų dalyviams, kad jie ieško ir patiria Viešpaties padrąsinimą, Jo pamokas.

Homilijos metu su tikinčiaisiais arkivyskupas pasidalijo įžvalgomis apie tris revoliucingas mintis, kylančias iš tos dienos Evangelijos (Mt 20, 1–28): paskirtasis vadovauti turi ne viešpatauti, o tarnauti; Dievo karalystė yra dovana; nuolanki širdis ruošiama Dievo karalystei.

Šv. Mišių metu Dievo žodžio liturgijoje patarnavo ir Visuotinę maldą skelbė  tikybos mokytojai ir katechetai.

Už šio trečiadienio maldos organizavimą buvo atsakinga Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro komanda.

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune