Šv. Kazimiero šventė jo vardo gimnazijoje Kaune su Pašaukimų sielovados komanda (2024 03 04)
Paskelbta: 2024-03-06 09:02:46

Nuotraukos – Kauno Šv. Kazimiero progimnazijos ir Kauno arkivyskupijos Pašaukimų sielovados komandos

Kovo 4 d. Kauno Šv. Kazimiero progimnazijoje buvo minima Šv. Kazimiero vardo diena. Šventinėje programoje „Šv. Kazimieras – gera dalintis tuo, ką turiu“ dalyvavo socialiniai partneriai iš Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos bei Kauno arkivyskupijos Pašaukimų sielovados komanda.

Mokinių nuoširdūs žodžiai apie gyvenimo prasmę, gerumą pynėsi su prasmingomis dainomis, giesmėmis, saksofono ir smuiko melodijomis (dėkojame mūsų partneriams – Kauno sakralinės muzikos mokyklos mokytojų komandai), svečių dovanota giesmė kvietė susimąstyti, ieškoti, vertinti.

Progimnazijos direktorė Palmira Talijūnienė kvietė visus augti, kurti su paprastumu ir nuoširdumu, gyventi darant gera, nepamiršti, kaip svarbu gyvenime dalytis nedvejojant, imti be godulio, atiduoti be liūdesio.

Prasminga, kad šioje šventėje šlovinimo giesmę mums dovanojo kunigas misionierius redemptoristas Rastislavas Dluhý iš Slovakijos, atskleisdamas šventojo Kazimiero gyvenimo vertybių prasmę. Bendrystės ir vienybės vertybes energingai, išradingai ir džiugiai pristatė svečias kunigas brolis Mykolas Ferencas OFM. Cap. iš Lenkijos, puikiai kalbantis lietuviškai ir ilgą laiką tarnaujantis Lietuvoje. Dėkojame Kauno Šventosios Dvasios (Šilainių I) parapijos klebonui monsinjorui Augustinui Paulauskui už dvasinį palydėjimą.

 

Po šventinės programos mokiniai turėjo galimybę ieškoti, kurti, atrasti, pasidalyti kūrybingumu, išradingumu, žiniomis edukacinėse veiklose: judesio (mokytoja Jurgita), 3D technologijų (mokytoja Agnė) kūrybinėse dirbtuvėse, interaktyvioje viktorinoje, diskusijų grupėje (mokytoja Kristina).

Pašaukimų sielovados bendradarbiai buvo atsakingi už edukacinės-dvasinės diskusijos „Savęs ieškojimo kelias“ vedimą. Susirinkę mokiniai galėjo išgirsti Pašaukimų sielovados koordinatorės sesers Loretos Armalytės bei kunigų misionierių redemptoristų Rastislavo Dluhý ir Peterio Hertelio liudijimus, kaip jie atrado savo pašaukimo kelią.

Po valandos visi vėl susirinko į salę, kurioje vyko kūrybinių dirbtuvių rezultatų pristatymas ir šventės uždarymas.

Pasibaigus šventinei programai Pašaukimų sielovados bendradarbiai dar susitiko su progimnazijos mokytojais, kalbėjosi apie mokytojo pašaukimo svarbą, atsakė į jų užduodamus klausimus.

Džiaugiamės šventinėmis akimirkomis ir kūrybiniais sumanymais, kurie įprasmina tikrąsias vertybes, intelekto ir dvasios darną!

Kristinos Ališauskienės ir Kristinos Dapkutės informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune