Padėkos šv. Mišios Kauno arkikatedroje su jaunaisiais Tėvynės laisvės kūrėjais (2024 03 11)
Paskelbta: 2024-03-11 17:31:16

Nuotraukos – Gabrielės Plerpaitės

Pirmieji Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventės akordai Kaune Kovo 11-ąją suskambėjo miesto senamiestyje ir jo širdyje – arkikatedroje bazilikoje.

Čia dar rytmetį iškilmingose šv. Mišiose džiaugsmingai kartu su miesto visuomene, jos jaunąja karta buvo dėkojama Dievui už mūsų laisvą šiandieną brangioje Tėvynėje, kuriai prieš 34-erius metus sugrąžino laisvę.

Sveikinimo žodį Kovo 11-osios proga Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas tarė šv. Mišias koncelebravusiems broliams vyskupams bei kunigams, patarnavusiems diakonams bei jauniesiems patarnautojams, taip pat arkikatedroje susirinkusiems Kauno m. savivaldybės Švietimo skyriaus atstovams, kitoms organizacijoms, bendruomenėms, moksleiviams, studentams, ypač liturgijoje tarnavusioms Kauno sakralinei muzikos mokyklai bei Kauno „Vyturio“ gimnazijai.



„Šiandien džiaugiamės, kad laisvoje Tėvynėje galime vieni kitus palaikyti, vieni kitiems padėti, įkvėpti ir kurti  gyvenimą drauge su jaunomis širdimis, kurios įsitraukia į šį mūsų laisvės projektą“, – sakė arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, pakviesdamas visus melstis, kad laisvę išlaikytume, kad širdys būtų atviros Dievo malonei, vedančiai per istoriją.

Atskirą sveikinimo žodį  arkivyskupas Kęstutis Kėvalas skyrė visiems Lietuvos žmonėms, primindamas evangelinius Jėzaus žodžiai: „Drąsos! Tai aš. Nebijokite!“ (Mt 14, 27) bei šv. Jono Pauliaus II padrąsinimus Lietuvoje, nes, ganytojo mintimi, būtent tikėjimas gali tapti tvirtu pagrindu mums, kai aplinkui kylančios audros vis labiau siūbuoja mūsų kasdienybės valtis (visą sveikinimo tekstą kviečiame skaityti čia >>).

Šv. Mišias Kovo 11-ąją Kauno arkikatedroje švenčiant su jaunų veidų giedra, su viltinga nuotaika, su mūsų valstybės brangiais simboliais, homiliją pasakęs Kauno arkivyskupijos augziliaras vyskupas Saulius Bužauskas, be kita, atkreipė ypač jaunų žmonių dėmesį, jog Lietuvos vėliava šiandien laisvai plazda mūsų miestuose, namuose, bažnyčiose. Tačiau dar nėra labai toli nuo mūsų tas laikas, kai sovietinis saugumas skubėdavo nuplėšti kur nors slapta iškeltą Trispalvę ir vykdydavo kratas.

„Tai didis ženklas mums visiems“, – apie Lietuvos laisvės stebuklą sakė vyskupas S. Bužauskas. Ganytojas pabrėžė, jog mūsų laisvėjimo procesas tęsiasi, vaduojamės iš neteisingumo, vergovės, įvairiausios priespaudos. Homilijoje paraginta būti drąsiais, savo Tėvynei ištikimais žmonėmis.

Užbaigiant šv. Mišias buvo sugiedotas Lietuvos himnas, o nuo arkikatedros prasidėjo šventinė eisena į Karo muziejaus sodelį, kur vyko Kovo 11-osios minėjimas.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune