Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2019 m. gruodžio 12 d., ketvirtadienis

Kauno arkivyskupijos muziejuje – šiuolaikiškai ir vizualiai pristatoma garsiosios LKB Kronikos leidybos istorija!
KUR: Kaunas

Kauno arkivyskupijos muziejuje (M. Valančiaus g. 6, Kaunas) gruodžio 12 d. (ketvirtadienį) 18 val. pristatoma kilnojamoji paroda „Nenugalėtoji Kronika“, kurioje „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ gimimo, slapstymo bei jos leidėjų „medžiojimo“ istorijos vizualiai perteiktos grafinės novelės stiliumi bei animuotais vaizdo klipais.

Renginyje dalyvauja kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ, Kauno arkivyskupijos muziejaus direktorius Darius Žukauskas, parodos dizaineriai ir video klipų kūrėjai Gabrielė ir Gasparas Aleksos, menotyrininkė Rimantė Tamoliūnienė, muziejininkė ir žurnalistė Irena Petraitienė, renginį moderuoja Vilius Kaminskas.

Viena iš Kauno arkivyskupijos muziejaus ekspozicijų – „Lietuvos Katalikų bažnyčios kronika“ pasipildė nauja kilnojamąja paroda „Nenugalėtoji Kronika“. Kaip „Kronika“ gimė, kas buvo jos redaktoriai, kaip ji buvo „medžiojama“ sovietinio saugumo, turėjusio galingiausią sekimo techniką ir sistemą, kokius fizinius ir dvasinius išbandymus patyrė jos leidėjai, kaip išradingai jie slapstėsi ir nenuilsdami dirbo? Apie tai vizualiai ir šiuolaikiškai pristatomoje parodoje „Nenugalėtoji Kronika“, kurios kūrybiniam išpildymui pasitelkta šiuolaikiškos grafinės novelės išraiška ir animuoti vaizdo klipai. Žiūrovą sudomins įtaigia vaizdų kalba atskleistos pogrindinės leidybos realijos, o vaizdo klipų istorijos, paremtos autentiškais „Kronikos“ bendradarbių pasakojimais, sukels ne tik šypseną, bet ir primins gero veiksmo filmo siužetą.

„Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ reikšmingumas lietuvių tautos išsivaduojamojoje iš komunizmo kovoje užima garbingą vietą po 1944–1953 m. ginkluoto pasipriešinimo, o jos leidybos istorija – tai aktualumo neprarandanti, nuolatinio atminimo verta tema.

Maloniai kviečiame visus aplankyti ir apžiūrėti kūrybiškai parengtą parodą, kuri bus įdomi tiek jaunajai kartai, tiek ir sovietines represijas dar menantiesiems.

Rengėjų informacija

...