Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2022 m. liepos 24 d., sekmadienis

Pasaulinė senelių ir pagyvenusių žmonių diena

...

Šiemet jau antrąjį kartą švenčiame Pasaulinę senelių ir pagyvenusių žmonių dieną. Popiežius Pranciškus jau skiria savo Žinią, pavadintą „Senatvėje jie neša vaisių“ (Ps 92, 15).

„Pasaulinė senelių ir pagyvenusių žmonių diena yra proga dar kartą su džiaugsmu pasakyti: Bažnyčia nori švęsti drauge su tais, kuriuos Viešpats, kaip sakoma Biblijoje, „pasotina gyvenimu“. Švęskime kartu! Kviečiu jus pranešti apie šią dieną savo parapijose ir bendruomenėse; aplankyti pačius vienišiausius pagyvenusius žmones jų namuose ar prieglaudose, kur jie gyvena.

Padarykime tai, kad nė vienas šią dieną nesijaustų vienišas. Tiems, kurie nebesitiki nieko gero iš ateities, dienų perspektyvą gali pakeisti mintis apie laukiamą žmogų; o iš pirmojo susitikimo gali užsimegzti nauja draugystė. Lankyti vienišus pagyvenusius žmones yra gailestingumo darbas mūsų laikais!

Prašykime Mergelę Mariją, Švelnumo Motiną, kad visi taptume švelnumo revoliucijos kūrėjais ir drauge išvaduotume pasaulį iš vienatvės šešėlio ir karo demono.

Tepasiekia visus jus ir jūsų artimuosius mano palaiminimas ir mano meilingo artumo užtikrinimas. O jus prašau nepamiršti melstis už mane!“ – be kita, rašo popiežius Pranciškus Žinioje antrosios Pasaulinės senelių ir pagyvenusių žmonių dienos proga. – Visą Žinią kviečiame skaityti lvk.lcn

Nuotrauka Agnietės Čisler