Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2022 m. sausio 26 d., trečiadienis

MALDOS už taiką diena

...

Išreikšdamas susirūpinimą dėl saugumo Ukrainoje ir visame Europos žemyne POPIEŽIUS PRANCIŠKUS kviečia melstis už taiką ir sausio 26 d. paskelbė Maldos už taiką dieną:

„Su nerimu stebiu didėjančią įtampą, kuri grasina suduoti naują smūgį taikai Ukrainoje ir sukelti abejonių dėl Europos žemyno saugumo, o tai gali turėti dar platesnių pasekmių. Nuoširdžiai kreipiuosi į visus geros valios žmones, prašydamas melsti Visagalį Dievą, kad visi politiniai veiksmai ir iniciatyvos tarnautų žmonių brolybei, o ne vienos pusės interesams. Tie, kurie siekia savo tikslų, kenkdami kitiems, niekina savo, kaip žmonių, pašaukimą, nes visi esame sukurti kaip broliai. Dėl šios priežasties ir su nerimu, atsižvelgdamas į dabartinę įtampą, siūlau ateinantį trečiadienį, sausio 26 d., paskelbti Maldos už taiką diena“.

Lietuvos vyskupai ragina atsiliepti į Šventojo Tėvo kvietimą ir šią dieną melstis už taiką parapijų ir kitose bendruomenėse, savo šeimose.
Lietuvos vyskupų kvietimą kviečiame žr. >>

Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas kviečia tikinčiuosius melstis už taiką sausio 26 d. šv. Mišiose arkivyskupijos parapijų bažnyčiose, įtraukti taikos intencijas į visuotinę maldą, taip pat už taiką melstis ir asmeninėje maldoje.

Sausio 26 d. 17. 30 val. Kauno arkivyskupas taip pat kviečia į maldos vakarą už taiką arkikatedroje bazilikoje >>