Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2024 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis

ŠILINĖS. ŠVČ. MERGELĖS MARIJOS GIMIMAS. Bažnyčios diena
KUR: Šiluva

...

Meldžiamės su parapijų ir kitomis bendruomenėmis

Piligrimų sielovadai talkina Kauno I dekanatas

 8 val. Melskime, kad šventoji Tradicija ir abiejų Testamentų Šventasis Raštas būtų kiekvienam tikinčiajam tarsi veidrodis įsižiūrėti į Dievą, iki ateis laikas tiesiogiai pamatyti Jį tokį, koks Jis yra. Homiliją sako kun. Ramutis Janšauskas.
9 val. Melskime, kad tikintieji būtų kasdien ugdomi Bažnyčios mokymu, gyvenimu ir apeigomis, kuriais pratęsiamas bei perduodamas visas Bažnyčios tikėjimas ir jos paskirtis. Homiliją sako kun. Andrius Končius.
10 val. Melskime, kad krikščionys atsivertų Šventajai Dvasiai – gyvam Evangelijos balso skambesiui, vedančiam į tiesą ir sėjančiam Kristaus žodį. Homiliją sako kun. Liutauras Vilėniškis.

12 val. Melskime Bažnyčiai uolumo visiems skelbti pranašų pažadėtą, Kristaus įvykdytą ir perduotą Evangeliją – gelbstinčios tiesos ir dorovės šaltinį. Šia ypatinga proga iškilmėje dalyvauja ir neseniai į Lietuvą atvykęs apaštalinis nuncijus Baltijos kraštams arkivyskupas Georgas Gänsweinas, šv. Mišias aukoja Lietuvos vyskupai. Homiliją sako arkivyskupas Kęstutis Kėvalas.

16 val. Melskime, kad vyskupai, kunigai ir diakonai, tiesos Dvasios nušviesti, ištikimai saugotų, aiškintų ir skleistų nepažeistą Dievo Žodį (Mišios ukrainiečių kalba). Homiliją sako tėvas Mikolajus Ruslanas Kozelkivskyy OSBM.
18 val. Melskime, kad kiekvienas katalikas išgelbėjimo ieškotų šventojoje Tradicijoje, Šventajame Rašte ir Bažnyčios Magisteriume. Homiliją sako kardinolas Audrys Juozas Bačkis.