Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2024 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis

Sakralinės muzikos koncertas CRUX FIDELIS Šiluvos bazilikoje
KUR: Kaunas

Rugsėjo 14 d. 19.30 val. Šiluvos bazilikoje sakralinės vokalinės ir instrumentinės muzikos koncertas, pavadintas CRUX FIDELIS.

Atlikėjai – mišrusis choras „Veritas“, choro meno vadovė ir dirigentė Vita Liaudanskaitė-Vaitkevičienė, solistas Mindaugas Zimkus, Viktorija Smailytė (arfa) ir Ilona Klusaitė (smuikas).

...

---

Jau tampa gražia tradicija atlaidų metu šeštadienį po vakaro šv. Mišių, prieš Žiburių liturgiją, piligrimus pakviesti į sakralinės muzikos koncertus Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikoje. Šiais metais koncertas vyks Šv. Kryžiaus Išaukštinimo šventės vakarą, tad ir programos pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai – „Crux Fidelis“ (liet. „Ištikimas Kryžius“).

Koncerte skambės lietuvių ir užsienio kompozitorių sakralinė vokalinė, instrumentinė muzika, skaitomi tekstai, kviečiantys apmąstyti Šv. Kryžiaus Išaukštinimo šventę, Sopulingosios Marijos minėjimą, visa apkabinant nesibaigiančios vilties tema. Koncerto iniciatoriai – choras „Veritas“. Šis kolektyvas, vadovaujamas dirigentės Vitos Liaudanskaitės-Vaitkevičienės, po kūrybinės pertraukos, 2023 m. atnaujino savo veiklą, o per Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidus įvyko pirmasis koncertinis pasirodymas programoje „Totus tuus“ .

Po metų pagausėjęs kolektyvas, turėjęs aktyvų koncertinį laikotarpį, kartu su savo bičiuliais – choro „Veritas“ vokalo pedagogu, solistu Mindaugu Zimkumi, arfininke Viktorija Smailyte ir smuikininke Ilona Klusaite – rugsėjo 14 d. atvyks į Šiluvą padėkoti Dievo Motinai už globą muzikinėje kūrybinėje kelionėje ir klausytojams padovanos koncertinę programą.

Kviečiame atvykti į Šiluvą ir po vakaro šv. Mišių stabtelėti valandėlei Bazilikoje prie malonėmis garsėjančio Švenčiausiosios Mergelės Marijos su Kūdikiu paveikslo.

Atlikėjai:
Choras „Veritas“, meno vadovė ir dirigentė Vita Liaudanskaitė-Vaitkevičienė
Mindaugas Zimkus (tenoras)
Viktorija Smailytė (arfa)
Ilona Klusaitė (smuikas)
Koncertas nemokamas.
Trukmė apie 1 val.