Birželio 8 d. VILTIES šventė JONAVOJE
Paskelbta: 2024-05-31 09:10:08

 

„Brangieji, nuoširdžiai kviečiame į Vilties dieną Jonavoje. Koks nuostabus įvykis!  Birželio 8 d. susirinkusi bendruomenė drauge švęs nuostabų mūsų tikėjimo slėpinį – Viltį! “ –  sako Kauno arkivyskupas  metropolitas Kęstutis Kėvalas, kviesdamas Jonavos gyventojus  į  šventę.   Plačiau žr. vaizdo kvietime >> 

 

Birželio 8 d., šeštadienį, nuo 12 val. Jonavos kultūros centre laukiami visi norintys augti viltimi. Šiuo laiku, kai vis dar girdime praėjusios pandemijos atgarsių, o Ukrainoje vyksta karas, kai baimė kartais mus sukausto svajoti ir kurti, norime pakviesti visus pasikalbėti apie viltį, o drauge ir augti, kad vilties mūsų aplinkoje ir pačiuose mumyse būtų daugiau.

Vilties šventė – tai panašaus pobūdžio susitikimas, kaip Atsinaujinimo dienos Kauno miesto parapijose, vykusios prieš beveik dešimtmetį, o kai kur ir dabar tebevykstančios, arba Palaiminimų šeštadieniai, vėliau organizuoti Telšių vyskupijoje.

Į vienos dienos renginį kviečiami visi – parapijos, miesto gyventojai, praktikuojantys katalikai ar vis dar ieškantys Dievo, Pirmąją Komuniją priėmusių vaikų tėveliai ir sutvirtinamieji, jaunos šeimos ir vieniši žmonės.

Programos Jonavoje pagrindinė dalis vyks Kultūros centre (Žeimių g. 15, Jonava), pradžia 12 val.

Pirmojoje dalyje išgirsime Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo bei klebono, Jonavos dekano kunigo Virginijaus Birjoto sveikinimo žodžius ir būsime pakviesti gilintis į temą apie mūsų didžiausią turtą – ką reiškia būti pakrikštytam?

Šia tema kalbės kunigas Rastislavas Dluhý SsCR su misijų bendruomenės „Gyvybės medis“ nariais ir Misijų mokyklos atstovų liudijimais bei pantomimomis. Po to kunigas plk.ltn. Remigijus Butkevičius kalbės labai aktualia, praktiška ir kartais iš mūsų atimančia viltį šiomis dienomis tema „Karas: bijoti ar ruoštis?“.

Po pietų arkivyskupas Kęstutis Kėvalas kvies labiau dvasiniu aspektu pažvelgti į viltį, kuri mūsų nenuvilia. Bus galimybė užduoti kiekvienam rūpimų ir aktualių klausimų pokalbyje „Klausk drąsiai“ su arkivyskupu Kęstučiu, klebonu kunigu Virginijumi bei kunigu Remigijumi. Klausimus jau dabar galima siųsti į Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos raštinę el. paštu jokuboparapija@gmail.com arba užrašyti ant lapelio renginio metu.

Šventėje vaikams ir jaunimui skiriama atskira programa. Iki pietų – Gerojo Ganytojo katechezė su Alma Mickuviene, o po pietų Jaunimo centro „Vartai“ jaunimas pakvies pasivaikščioti po Jonavą arba drauge pašokti „Just Dance“.

Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos bendruomenė bus paruošusi visiems drauge pietus, o nuo 17 val. kvies melstis bažnyčioje už miestą ir bendruomenę kartu su tarnaujančia užtarimo maldai sielovados bendruomene „Gailestingumo versmė“.

Dienos programą 18 val. vainikuos arkivyskupo Kęstučio Kėvalo vadovaujamos šv. Mišios.

Nuoširdžiai laukiame visų Jonavos gyventojų, svečių ir visų norinčių augti viltimi.

Organizuoja Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapija bei Kauno arkivyskupija drauge su Jonavos r. savivaldybe ir kultūros centru.

 


Organizatorių informacija
 

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune