DOSNUMO KREPŠELIS. Kur galima juos įsigyti ir kaip pripildyti? Carito informacija apie akcijos vietas KAUNO ARKIVYSKUPIJOJE
Paskelbta: 2024-10-09 11:19:58

Spalio 4-ąją, švenčiant Šv. Pranciškų Asyžietį, Lietuvos Caritas išplatino pranešimą apie „Dosnumo krepšelio“ iniciatyvą. 17 tūkstančių Dosnumo krepšelių su prašomų paaukoti ilgo galiojimo maisto produktų sąrašais Caritas paruošė dalijimui įmonėse, įstaigose, organizacijose, mokyklose, darbo ar draugų kolektyvams, šeimoms, pavieniams geradariams. Po lapkričio 17-osios – Vargstančiųjų dienos – pripildytus „Dosnumo krepšelius“ savanoriai neš vienišiems, sergantiems, kitų sunkumų patiriantiems žmonėms.

Kauno arkivyskupijoje Dosnumo krepšelius galima įsigyti Kauno mieste (arkikatedros, Gerojo, Ganytojo, Palaimintojo Jurgio Matulaičio, Šventosios Dvasios (Šilainių I), Šv. Antano Paduviečio parapijose, Humanitarinės pagalbos centre, Benamystę ir vienišumą patiriančiųjų dienos centre, Vaiko gerovės institute) bei Eržvilko, Domeikavos, Jonavos, Jurbarko, Kėdainių, Raseinių bei kitose arkivyskupijos parapijose.

Plačiau kviečiame žr. Carito parengtoje informacijoje, žr. plačiau >>  Čia rasime Dosnumo krepšelių dalijimo vietas ir adresus Kauno arkivyskupijoje bei visoje Lietuvoje. Daugiau informacijos apie vietas Kauno arkivyskupijoje teirautis +370 601 25 822.

Akcijos vietų sąrašas, PDF 

Be to, čia informuojama, kaip „Dosnumo krepšelio“ akcijoje dalytis gerumu ir pripildyti krepšelį (paimant ir vėliau grąžinant į vietą), praneša apie reikalingus produktus (tai ryžiai, kruopos, miltai, makaronai, konservai, aliejus, saldumynai, cukrus, kava, arbata).

Galima prisidėti ir auka į Lietuvos CARITO sąskaitą. 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune