Naujas piligrimų maršrutas PILIGRIMINIS KAUNAS
Paskelbta: 2021-04-22 19:36:37

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Startuoja projektas PILIGRIMINIS KAUNAS, kurį drauge parengė Kauno arkivyskupijos Jono Pauliaus II piligrimų centras ir Kauno turizmo informacijos centras .

Tai piligrimystė ir žemėlapis, apjungiantys septynias pagrindines Kauno miesto sakralias erdves. Šio žemėlapio staigmena yra piligrimystės lobių paieška. Lobių paieška kviečia ne tik pamatyti pastatus, bet leistis ir į gilesnes dvasines patirtis. Žemėlapyje rasite išskirtas septynias vietas, kuriose galėsite atrasti dvasinius lobius ir užsidėti žemėlapyje antspaudą. Surinkus bent penkis iš septynių antspaudų galėsite gauti Kauno piligrimo sertifikatą (plačiau www.piligrimyste.lt). 

Ar žinote, kur Kaune yra šv. Jono Pauliaus II relikvija? Kur uždegus žvakę už jus bus meldžiamasi, kol žvakė sudegs? Po kuria bažnyčia esančiose katakombose patirsite, ką patiria neregys? Kur yra aukščiausia koplyčia Kaune, kurią norint pasiekti reikia įveiki 186 laiptelius? Kurioje bažnyčioje kasdien gali išgirsti vienuolių giedamas psalmes? Kokiame vienuolyne yra 140 freskų? Kuriame Kauno muziejuje realybė išsiplečia?

Visa tai galite atrasti aplankę šias piligrimystės lobių vietas:

Kauno arkikatedra bazilika. Antspaudas raštinėje.
Kauno arkivyskupijos muziejus. Muziejaus lankymas nemokamas. Antspaudas muziejuje.
Kauno Šv. Gertrūdos bažnyčia. Antspaudas marijonų talkininkų centre (įėjimas priešais bažnyčią). Už auką galite uždegti žvakę.
Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia. Balandžio 24 d. nemokamas stogo terasos lankymas. Antspaudas bažnyčioje.
Kauno Šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčia. Antspaudas bažnyčioje. Atvira seserų malda 13 val.

Dėl karantino apribojimų šios piligriminės vietos laikinai nedirba:

Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje esantis XXI a. muziejus – katakombos;
Kauno Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elzbietą Pažaislio bažnyčia ir vienuolyno ansamblis (duris atveria nuo gegužės 1 d.).
 

Balandžio 24 d. Gyvybės dienos proga kartu su Kauno arkivyskupijos Šeimos centru buvo kviečiama tapti pirmaisiais Kauno sakaralių erdvių piligrimais (plačiau >>). 

Parengta pagal Jono Pauliaus II piligrimų centro informaciją

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune