PAŠAUKIMŲ savaitės „Esu pašauktas BŪTI“ susitikimai (gegužės 2–15 d.)
Paskelbta: 2022-04-12 16:40:09

Pradėdama gegužę, Bažnyčia meldžiasi už pašaukimus, juos liudija bei skatina atsiliepimo ir apsisprendimo drąsą. Gegužės 8-osios dienos sekmadienis – Pasaulinė maldos už pašaukimus diena, ypač už dvasinius pašaukimus – į kunigystę ir vienuolinį gyvenimą. Nuo gegužės 2-osios prieš šį sekmadienį visa savaitė skiriama maldai už pašaukimus.

Tai kartu ir apmąstymo, dalijimosi laikas apie kiekvieno pašaukimą, gimstantį Dievo sumanymu kiekvieno asmeniškai širdyje, brandinamą šeimų, kitų bendruomenių aplinkoje.

Kauno arkivyskupijos pašaukimų sielovados bendradarbiai bei savanoriai, Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras bei Kauno arkivyskupijos Šeimos centras kviečia į tradicinę Pašaukimų savaitę „Esu pašauktas BŪTI“, siekdami atkreipti dėmesį į pašaukimo svarbą tikinčiųjų ir ypač jaunimo gyvenime, drąsinti atsiliepimą rinktis Dievo šaukiamą kelią, pasiryžimą siekti „geriausios savo gyvenimo versijos“.

 

2022 metų PAŠAUKIMŲ savaitės „Esu pašauktas BŪTI“ susitikimai

...

 

KAS? Personalinė Indrės Stankevičiūtės portretų paroda ,,PAŠAUKIMAS”
KADA? Gegužės 2 d., pirmadienį, 19 val.  (atidarymas, vėliau paroda veiks iki gegužės 30 d.)
KUR? Arkivyskupijos salė, Papilio 5, Kaunas

 

Parodos autorė Indrė Stankevičiūtė, tikėjimo ieškančiųjų Samuelio kurso Kaune dalyvė, sako:

,,Pašaukimas – tai gyvenimas, o gal konkreti istorija? Pašaukimas – tai slėpinys, o gal slėpinio grožis? Dievas mums duoda skirtingas dovanas, talentus, troškimus ir gebėjimus ne tam, kad mes taptume gobšūs ir savanaudžiai, bet kad džiaugtumėmės gyvenimu bei gebėtume vieni kitiems padėti, vieni kitus įkvėpti. Nesvarbu, ar asmuo yra ekstravertas, ar intravertas, jam vis tiek reikalingas artimas ryšys ir pasitikėjimas ypač šiais laikais, kai taip kovojama su konkurencija, informacijos ir paslaugų pertekliumi.“

Parodoje užfiksuota 12-os skirtingus pašaukimus turinčių žmonių portretai. Į jus iš paveikslų pažvelgs: Dalius Mackela, Ieva ir Ignas Šiugždiniai, Luca Demarco, Žanas Talandis, arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, brolis Mykolas, Mindaugas Zimkus, Andrius Macas ir kt.

Parodos atidaryme dalyvaus portretuose atvaizduoti asmenys. Jie gyvai dalysis savojo pašaukimo istorijomis.

Ši paroda – tai kvietimas kiekvienam asmeniškai akimirką stabtelti ir žvelgiant į portretus, klausantis liudijimų pamėginti užmegzti dialogą atsakant į klausimą: „O kas man yra pašaukimas?“

...

 

KAS? Maldos ir giesmių vakaras jaunimui ,,Kaip uždegti širdį didingiems ir drąsiems apsisprendimams?”
KADA? Gegužės 12 d., ketvirtadienį. Pradžia 19 val.
Pabaiga 21.30 val.

KUR? Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras,
Vilniaus g. 7, Kaunas

 

 

Maldos ir giesmių vakare jaunuoliai bus kviečiami ieškoti atsakymo į klausimą, kurį uždavė popiežius Pranciškus: „Kaip pažadinti didingus ir drąsius apsisprendimus, dvasios platumą, širdies užsidegimą?“ (Kalba Nazareto viloje, 2016 06 18).

Vakare – sesers vienuolės Juozapos Živilės Mieliauskaitės SF mokymas, Švenčiausiojo Sakramento adoracija, Užtarimo malda. Bus galimybė švęsti Sutaikinimo sakramentą, pasikalbėti su kunigu ar seserimi vienuole, pabendrauti vieni su kitais Jaunimo centro kiemelyje.

...

KAS? Renginys ,,Šeima – stiprybės versmė“
(kartu su ukrainiečių šeimomis ir jas priglaudusiais)

KADA? Gegužės 15 d., sekmadienį, 10.30 val., pabaiga 15.30 val.
KUR? Pradžia Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos terasoje, Žemaičių g. 31A, Kaunas.  Pabaiga arkivyskupijos Šeimos centro kiemelyje (Papilio g. 5).

 

Į renginį švenčiant Tarptautinę šeimos dieną ir šeimos pašaukimo grožį kviečiamos šeimos ir pašvęstieji kartu su savo namuose priglaustais nuo karo pasitraukusiais ukrainiečiais.

Renginyje skambės kartu dainuojamos ukrainiečių ir lietuvių liaudies dainos, bus drauge meldžiamasi, giedama. Bus galimybė dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, pažinti Kauno miesto gatvės meną, pašokti, pasivaišinti. Dalyvių amžius nesvarbus, veiklą bus galima pasirinkti pagal norus ir galimybes.

Į šį šeimų susitikimą būtina iš anksto užsiregistruoti iki 05 13 d. Registracijos anketa lietuvių kalba >>  , anketa ukrainiečių kalba >> .  

...

Що? Захід «Сім’я – джерело сили» (разом з українськими родинами та тими, хто їх приютив)
Коли? 15 травня, субота, 10:30-15:50
Де? Початок у будинку на терасі Каунаської базиліки Воскресіння Христового, вул. 31А, Каунас.
Кінець події у дворі Архієпархійського Сімейного центру (вул. Папіліо, 5)

З нагоди Міжнародного дня сім’ї на захід запрошуються родини та богопосвячені люди, а також українці, які втекли від війни в Україні.

На свтякуванні будуть лунати українські та литовські народні пісні, які будемо співати разом, а також молитви. Буде можливість взяти участь у освітніх заходах, познайомитися з вуличним мистецтвом міста Каунас, потанцювати та розважитися.
Вік учасників не має значення, заходи будуть вибрані відповідно до побажань та можливостей.
Зареєструватися на цю сімейну зустріч необхідно заздалегідь до 13 травня.
Реєстраційна форма тут >>
 



Daugiau informacijos apie šiuos renginius  FB paskyroje Pašaukimų sielovada. arba tel. +370 613 13018, ses. Loreta. 

 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune