Sausio 22 d. malda ir miesto bažnyčių varpais pradėsime švęsti Kauno – 2022 m. Europos kultūros sostinės metus
Paskelbta: 2022-01-13 18:57:55

Nuotrauka – Kristaus Prisikėlimo bazilikos

Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas sausio 22-ąją – pradedant švęsti Kauno – 2022 m. Europos kultūros sostinės metus – Kristaus Prisikėlimo bazilikoje 18 val. vadovaus šv. Mišioms. Iškilmingos liturgijos metu melsimės už Kauną ir jo krašto žmones, dėkodami Dievui už mūsų miestą bei visą Europą, prisimindami ir krikščioniškąsias jos šaknis.

Iškart po atidarymo ceremonijos prie „Žalgirio“ arenos (kuri nuo 19.30 val. bus tiesiogiai transliuojama per LRT), simboliniu metu, rezonuojančiu su Europos kultūros sostinės titulo metais Kaune – 20 val. 22 min. ims gausti visų Kauno bažnyčių varpai. Tai bus lyg priminimas apie Europos kultūros krikščioniškąsias šaknis ir sykiu vieningas kvietimas dalyvauti kultūrinėse veiklose, švęsti istorinius Kaunui bei visai Lietuvai metus. 

Nuo 20.30 val. iki 23.00 val. Kristaus Prisikėlimo bazilikoje vyks gyva šviesos ir chorinės muzikos instaliacija „Šauklys“.

Šia proga už Kauną – Europos kultūros sostinę, jo gyventojus paskutiniais mėnesių ketvirtadieniais bus rengiami atviri Maldos ir šlovinimo vakarai. Jie vyks Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje (Rotušės a. 22). Artimiausias vakaras – sausio 27 d. 18.30 val. Jei tiki, kad Dievas gali – ateik! 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune