Artėja Šilinės. KAS NAUJO? Vaizdo pokalbis iš Šiluvos aikštės (2022 09 05)
Paskelbta: 2022-09-05 18:14:18

„Artėjant atlaidams Šiluvoje, dažniausiai išgirstame: kas šiais metus bus juose nauja? Tačiau su Dievu gyvenant kiekviena diena yra nauja. Atlaidai – ta vieta, kur mes atvykę patys išgyvename kažką nauja. Tai priklauso ir nuo mūsų pačių“, – sako Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė, Kauno arkivyskupijos sielovados skyriaus vadovė, ne vienus metus koordinuojanti Šilines.

Jos asmeniška patirtimi, Šiluva yra ta vieta, kur galime ir mokytis, ir pastebėti tuos, kuriems šiandien reikia Švč. Mergelės Marijos užtarimo.

„Visus kviečiame ten, kur Mergelė Marija kvietė per amžius garbinti Jos Sūnų“, – sako atlaidų koordinatorė Vaida pokalbyje iš Šiluvos aikštės, kuri jau alsuoja pasirengimo nuotaika ir būsimųjų atlaidų susitikimų džiaugsmu. 

Kalbina Šiluvos piligrimų centro vadovė Silvija Čižaitė-Rudokienė (žr. vaizdo pokalbį Šiluvos šventovės YouTube kanalu).

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune