Jaunimo įkvėpimas – maldos ir pasimatymo laikas su ganytoju (2022 10 05)
Paskelbta: 2022-10-06 16:02:04

Nuotraukos – Urtės Šedvilaitės

Pirmieji mėnesių trečiadieniai – tai laikas, kai „su“ jaunimu ir „už“ jaunimą arkivyskupas Kęstutis Kėvalas meldžiasi arkikatedroje. Spalio 5 dienos vakaras padovanojo ir naujieną – po šv. Mišių suskambėjo kvietimas į pasimatymų laiką! Šiuo metu atvirai kalbėjomės su arkivyskupu bei vaišinomės skaniausiu jo vaikystės patiekalu – varškės apkepu.

Šventasis Jonas Auksaburnis kadais sakė, kad Dievas įsteigė bažnyčias tarsi uostus prie jūros, kad mes jose gelbėtumės nuo žemiškų vargų sūkurių ir rastume ramybę bei tylą.

Arkivyskupas Kęstutis šv. Mišių metu dalijosi: „Šiandien girdime, kad vienas mokinys prašėsi Viešpaties pamokų. Maldos pamokų. Tai ir mums, brangieji, šitas sakinys „Viešpatie, išmokyk mus melstis“ (Lk 11, 1–4) labai tinka. Išmokyk mus, Viešpatie. Mes esame pas Tave, atėjome į auditoriją, kuri vadinasi „bažnyčia“, ir visi kartu mokomės maldos meno. O jis, kaip žinia, mums teikia gyvastį, įkvėpimą, pagaliau ir išmintį.“

Sakome: „Esame sužavėti!“ ir dalijamės mūsų įkvėpimu: tai Jeronimas ir Eglė Serebrinskai; kunigas Renaldas Šumbrauskis ir Švč. M. Marijos Rožančiaus Karalienės (Palemono) parapijos saleziečių jaunimas; Kauno arkivyskupijos piligrimų centras; kunigai redemptoristai Rastislavas Dluhý ir Peteris Hertelis; savanorių savanoriai: Mykolas, Ieva, Simas, 2x Gabrielės, Elena, Kasparas, Elzė.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune