Seminaras ugdytojams: kaip būti atsparesniems iššūkiuose ir krizėse (2022 11 04)
Paskelbta: 2022-11-07 15:49:53

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro

Lapkričio 4 d. įvyko pirmasis seminaras ugdytojams iš ciklo „Atspari asmenybė – ugdymas ir prevencija“. Seminarą vedė Kauno arkivyskupijos kurijos Sielovados skyriaus vadovė licencijuota Xpand lektorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė. Remdamasi tarptautinės kampanijos Xpand medžiaga ir dalydamasi savo asmenine patirtimi, lektorė kvietė seminaro dalyvius drąsiai prisiimti atsakomybę už Dievo mums padovanotą gyvenimą kaip ištvermingą maratoną, o ne kaip trumpų distancijų bėgimą.

Šviesūs ir augti nusiteikę dalyviai visą dieną klausėsi mokymų, atliko praktines užduotis, turėjo galimybę pasidalyti savo patirtimi.

Pirmojoje dalyje lektorė palaipsniui atskleidė 7 kriterijus, kurie stiprina ir palaiko asmens atsparumo lygį patiriant stresą, netektis, sukrėtimus bei krizes. Vienbalsiai buvo nutarta, kad iššūkių išvengti nepajėgsime, bet galime būti kiek įmanoma geriau pasirengę juos brandžiai išgyventi.

Į savo kasdienybę kiekvienas išsinešė ne vieną naują nuostatą, mintį, įgūdį, o gal net vidujai besiformuojantį atsparumą, ugdantį kasdienės rutinos pakeitimo planą.

Tolesniuose susitikimuose, kurie vyks 2023 m. sausio 4 d. vasario 15 d. ir balandžio 12 d., seminarų dalyviai toliau gilins ne tik teorines žinias, bet ir turės galimybę integruoti naujus įgūdžius į savo asmeninį bei profesinį gyvenimą.

 Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune