Malda ir susitikimas su sužadėtiniais, besirengiančiais Santuokos sakramentui (2022 11 16)
Paskelbta: 2022-11-17 10:21:12

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Kauno arkivyskupijos Šeimos centras į trečiadienio maldos vakarą arkikatedroje lapkričio 16-ąją pakvietė  sužadėtinius, kurie šiuo metu rengiasi Santuokos sakramentui.

Juos visus, taip pat sužadėtinių kursų rengėjus sveikino Eucharistijai vadovavęs arkivyskupas Kęstutis Kėvalas. Ją drauge koncelebravo Kauno I dekanato dekanas, arkikatedros klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius bei kunigas Kastytis Šulčius, kuris šiuo metu tarnauja misijose ir neša Gerąją naujieną katalikams Almatos vyskupijoje (Kazachstane). Giedojo Šeimos centro „Pažink save“ jaunieji programos savanoriai.

Tądien švenčiant Švč. Mergelę Mariją Gailestingumo Motiną savo homilijoje arkivyskupas atkreipė dėmesį į Evangelijoje pagal Joną (Jn 19, 25–27) perteikiamą Marijos laikyseną po Sūnaus kryžiumi, kaip ištikimai šią dramatišką, tragišką valandą ji stovėjo, o apaštalai išsigando ir išsibėgiojo. Marijos laikysena – tai krikščioniškos laikysenos pavyzdys šiame pasaulyje, kuriame esame ir būsime nesuprasti.

„Turime Marijos globą ir pavyzdį“, – sakė arkivyskupas, kalbėdamas apie visų dangiškąją Motiną. Ganytojo mintimi, evangelinis pasakojimas apie Kanos vestuves atskleidžia, jog Marija pastebi mūsų trūkumus ir meldžia savo Sūnaus gailestingumo. Marija apkabina, priglaudžia ir veda žmogų.

Visuotinėje maldoje, be kita, melsta malonės sužadėtiniams, kad jie atsakingai rengdamiesi Santuokos sakramentui patirtų vis didesnę bendrystę ir įsipareigotų meilės pažadui iki mirties. Dieviško ir žmogiško artumo prašyta besilaukiančioms šeimoms, taip pat patyrusioms abortą, persileidimą, kūdikio netektį ar susilaukusioms per anksti gimusių vaikučių.

Po šv. Mišių su besirengiančiais Santuokai sužadėtiniais susitiko monsinjoras Vytautas Grigaravičius. Nuoširdaus pokalbio metu dvasininkas atskleidė šv. Mišių prasmę, susitikimo su Kūrėju svarbą ir drąsino būsimuosius sutuoktinius melstis bei rengtis svarbiausiam savo gyvenimo žingsniui.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune