Vasario 16-osios proga kardinolui
Sigitui Tamkevičiui skirtas Kauno m. apdovanojimas (2023 02 15)
Paskelbta: 2023-02-15 22:44:10

105-ųjų Lietuvos valstybės atkūrimo metinių proga kardinolui Sigitui Tamkevičiui skirtas Kauno m. savivaldybės apdovanojimas.

Tarp kelių nominacijų, kardinolui buvo skirtas nominacijos, pavadintos „Šviesi šalis“, apdovanojimas. Vasario 16-osios išvakarėse jis įteiktas „Žalgirio“ arenoje, kur vyko valstybės šventei skirtas koncertas „Aš dalis tavęs“.

Kauniečiai šiltai, plojimais sutiko šią žinią, o apie kardinolą ir „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kroniką“ jiems pasakojo parodyti keli dokumentiniai istoriniai kadrai.

„Kai buvome sovietų pavergti, Lietuvoje buvo ne tik vienas kunigėlis, kuris leido „Kroniką“. Buvo daug drąsių žmonių, kurie mylėjo Lietuvą ir tikėjo į Dievą ir rizikavo viskuo, kad tos laisvės būtų daugiau visiems“, – sakė kardinolas Sigitas, pasveikindamas kauniečius Vasario 16-osios proga.

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune