Atstatytas ir pašventintas koplytstulpis, įamžinęs šv. Jono Pauliaus II susitikimą su jaunimu Kauno Dariaus ir Girėno stadione (2023 02 24)
Paskelbta: 2023-02-24 20:30:40

Nuotrauka – organizatorių

Greta Dariaus ir Girėno stadiono ir Ąžuolyno parko Kaune vasario 24 d. pašventintas popiežiaus šv. Jono Pauliaus II vizitą bei jo susitikimą su Lietuvos jaunimu šiame stadione 1993 m. rugsėjo 6 d. įamžinęs koplytstulpis. Atnaujintą koplytstulpį pašventino Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas. Šventėje dalyvavo Kauno miesto nei rajono vadovai, miesto gyventojai. 

„Būkite vilties žmonės – žvelgdami į šį kūrinį, semkitės įkvėpimo, – perfrazuodamas šventojo popiežiaus Jono Pauliaus II žodžius kalbėjo koplytstulpį pašventinęs arkivyskupas. – To mes linkime jau metus karą išgyvenančiai ukrainiečių tautai ir visiems, kurie ją remiame savo pagalba. To linkėkime ir kuriantiems mūsų gražų miestą.“

Koplytstulpis buvo atnaujintas „Kauno Švaros“ darbuotojų iniciatyva.

„Tikimės, kad tai bus ne tik dar viena puošmena, tačiau ir primins apie istorinį Kauno bei visos Lietuvos įvykį. Atrestauruotas koplytstulpis išsaugojo ne tik savo autentiką, tačiau ir pagrindines konstrukcines dalis - apie 5 metrus siekiantį stulpą, rūpintojėlį ir viršūnę su saulės formos ornamentais. Visgi, kitos dalys jau buvo sutrūnijusios ir jas reikėjo perdaryti išlaikant pirminę autentiką - lentelę su tekstu, įvairius iškaldintus lietuvių tautodailės ornamentus ir kitus dekoro elementus. Taip pat pritvirtinome naujus stogelius iš identiškos vario skardos“, – rašoma „Kauno Švaros“  feisbuko paskyroje.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

pdf

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune