Vyrų stovykla: stiprinanti kūną ir dvasią (2023 08 17–20)
Paskelbta: 2023-08-23 15:51:48

 

Rugpjūčio 17–20 d. Palendriuose (Kelmės r..) vyko Vyrų vasaros stovykla. Į šią jau trečią kartą priešpaskutinį rugpjūčio savaitgalį vykstančią stovyklą susirinko net 120 vyrų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Kaip ir kasmet, stovykla įsikūrė nuostabios gamtos apsuptyje – Šv. Benedikto vienuolyno klauzūros parke.

Dalyviai kasdien rytą pradėdavo saulei kylant: mankštindavosi, maudydavosi šalia esančiame tvenkinyje, melsdavosi. Renginio metu netrūko tiek dvasią, tiek ir kūną stiprinančių veiklų. Stovykloje svečiavo ir savo mintimis dalijosi: kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ, kunigas dr. Arnoldas Valkauskas, prof. dr. Andrius Macas, prof. dr. Artūras Lukaševičius. Dvasiniu palydėjimu rūpinosi kunigas Audrius Mikitiukas, kunigas Gintaras Blužas OFS, tėvas Kazimieras OSB, brolis Damijonas OSB, brolis Jokūbas OSB ir kiti broliai benediktinai bei kunigai.

„Galima būtų stengtis nupasakoti, kas vyksta ir ką vyrai patiria stovyklos metu, tačiau tai nei trupučio neatspindėtų tos dvasios, kurioje gyvename tas keturias dienas, ir tų pojūčių, kuriuos vyrai patiria savo širdyse“, – mintimis dalijosi renginio organizatorius Martynas Asakavičius.

„Kad ir kaip stengsiuosi pasakoti žmonai, ką išgyvenau, ji vis tiek nesupras, ką iš tikrųjų patyriau, nes to nupasakoti neįmanoma - reikia atvažiuoti ir pačiam viską išgyventi“, – dalijosi kitas stovyklos dalyvis.

Už paramą dėkojame Lietuvių katalikų religinei šalpai.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune