VDU bendruomenėje pradėti susitikimai Šventosios Dvasios dovanoms pažinti ir priimti (2023 11 08)
Paskelbta: 2023-11-10 08:47:07

Nuotraukos – Kristinos Dapkutės

Lapkričio 8 d. VDU sielovados bendradarbiai visus norinčius pažinti Šventosios Dvasios dovanas pakvietė į pirmąjį ugdomąjį susitikimą „Šventosios Dvasios krikštas. Asmeninis Dievo artumo patyrimas – teologija ir patirtis“.

Susitikimas buvo pradėtas giesme, kviečiančia Šventąją Dvasią. Tada kunigas teol. lic. Andrius Končius, kuris veda šiuos susitikimus, pristatė pirmąją temą  „Dievo patirtis mūsų gyvenime“.

Kaip sakė kunigas Andrius, „mūsų Dievas yra tas, kurį galime patirti. Šis patyrimas gali būti labai įvairus. Tėčio patyrimas, kurį dar vadiname Apvaizda, – kai jaučiame ramybę. Šventosios Trejybės patyrimas atsispindi mumyse, kadangi esame sudaryti iš kūno, sielos ir dvasios. O Šventosios Dvasios krikštas – tai patirtinis išgyvenimas, kai pats dieviškasis Asmuo pripildo žmogų“.

Taip pat kunigas Andrius pasidalijo ir keliais asmeniniais liudijimais, kaip jis patyrė Šventosios Dvasios veikimą savo gyvenime. Paskui buvo laikas klausimams, jų susirinkusieji turėjo ne vieną. Todėl diskusija buvo pratęsta ir agapės metu.

Kadangi Šventosios Dvasios krikšto tema yra labai plati ir palyginus nauja, VDU akademinės sielovados bendradarbiai kartu su kunigu Andriumi Končiumi kviečia dalyvauti ir kituose dviejuose susitikimuose. Jie vyks lapkričio 15 ir 22 d. 16 val. VDU (V. Putvinskio g. 23) 313 aud.

Prieš tai visi yra kviečiami drauge melstis nuo 15 val. Gailestingumo vainikėlį, tuomet trumpos Švč. Sakramento adoracijos metu šlovinti Dievą giesmėmis ir 15.30 val. drauge švęsti šv. Mišias (VDU koplytėlėje – 105.1 kab.)

 

Kristina Dapkutė,
VDU Akademinės sielovados koordinatorė

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune