Gavėnios rekolekcijos arkikatedroje su jaunimu: ar trokštame naujo pasaulio? (2024 03 06)
Paskelbta: 2024-03-08 11:40:35

Nuotraukos – Agnietės Čisler 

Kovo 6-ąją, tęsiant rekolekcijas Kauno arkikatedroje arkivyskupo Kęstučio Kėvalo kvietimu, popiežiaus Pranciškaus Žinios Gavėniai tekstu ir komentarais pasidalijo diakonas Martynas Vasiliauskas.

Konferencijoje iš pradžių pacituotos Žinios mintys, kurios labiausiai atliepė numatytą to vakaro rekolekcijų temą „Dievas išlaisvina! – ar trokštu naujo pasaulio?“:„Faraonas užgesina net svajones, pavagia dangų, sudaro regimybę, kad šio pasaulio, kuriame trypiamas orumas ir paneigiami autentiški ryšiai, neįmanoma pakeisti. Jam pavyksta visa tai pajungti sau. Paklauskime savęs: ar trokštu naujo pasaulio? Ar esu pasirengęs atmesti kompromisus su senuoju pasauliu?“

Diakonas Martynas atkreipė klausytojų dėmesį, jog ir šiandien, kaip tie izraelitai, esame susiję su stabų maitinimu, ir, atrodo, nieko mums daugiau nereikia. Tai kuria pasaulį, kurio iš tikrųjų mes nenorime, bet jis vis tiek yra labai arti mūsų.

Konferencijoje aktualiai nuskambėjo žinia apie Prancūziją, kuri savo šalies Konstitucijoje įteisino abortus. Pasak diakono, tai pasaulis, kurio mes nenorime. Kai vieni gydytojai kovoja už žmogaus gyvybę, kiti, deja, ją žudo. Vieni tėvai labai trokšta ir negali susilaukti vaikelio, o kiti pasirenka sunaikinti negimusius kūdikius.

Pasak diakono, apima neviltis, bet jai negalime pasiduoti. Dievas išlaisvina, atverdamas kelius į dykumą, kur nepatogumai, nežinia, bet nutolindamas toliau nuo faraono stabų.

Konferencijoje pabrėžta, jog naujas pasaulis prasideda nuo žvilgsnio į kitą, nuo atliepo, paraginta apmąstyti savo elgesį su kitais, kartais net su pačiais artimiausiais.

Šį trečiadienio vakarą Kauno arkikatedroje Gavėnios rekolekcijose dalyvavo jaunimas. Jaunuolius bei jaunuoles, ypač iš Šventosios Dvasios (Šilainių I) parapijos, taip pat jaunimo sielovados bendradarbius pasveikinęs šv. Mišioms vadovavęs vyskupas Saulius Bužauskas pakvietė melstis, kad kūrybingai ieškotume būdų, kaip padėti jaunimui atrasti kelius pas Viešpatį.

Savo homilijoje vyskupas atkreipė dėmesį, kaip uoliai fariziejai laikydavosi įstatymų. Jėzus įgyvendino ir pranoko visus įstatymus. Jėzus savo pasiaukojamos meilės pavyzdžiu parodė, jog svarbiausias įstatymas – tai pamatyti savo brolį. Klausydami Dievo Žodžio niekada neapsiriksime. Jo Žodis yra amžinas. Dievo įstatymai yra kelrodė į gyvenimą be pabaigos. 

Homiliją vyskupas užbaigė invokacija, kad visi Šventojo Rašto tekstai primintų apie Viešpatį, kad nepristigtume pagarbos tiems, kuriuos sutinkame savo kelyje.

Po šv. Mišių arkikatedros parapijos namuose vyko jaunimo susitikimas moteriškumo tema iš ciklo „Gilyn“ su Goda Šedvilaite-Inte.

Kovo 13-ąją Kauno arkikatedroje vėl kviečiame į Gavėnios rekolekcijas. Konferenciją ves diakonas Arūnas Kučikas.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune