Kauno I dekanato kunigų konferencijoje – dėmesys artėjančiam 2025 m. Jubiliejui
Paskelbta: 2024-10-08 17:59:36

2024 m. spalio 8 dieną Kauno Šventojo Kryžiaus (karmelitų ) bažnyčioje vyko Kauno I dekanato kunigų susirinkimas, kuriame daugiausia dėmesio skirta artėjančiam 2025 metų krikščionybės Jubiliejui. Tradiciškai susirinkimas pradėtas Valandų liturgijos malda, jai vadovavo Kauno I dekanato dekanas monsinjoras teol. lic. Vytautas Grigaravičius.

Vėliau kalbėjęs LVK nacionalinis atstovas 2025 m. Jubiliejaus organizavimui koordinuoti Lietuvoje kunigas lic. Artūras Kazlauskas pažymėjo, kad Jubiliejinių metų tradicijos pirmiausia susijusios su Bažnyčios istorija. Jubiliejiniai metai pradėti rengti apie 1300 metus, kai popiežius Bonifacas VIII, remdamasis legendomis ir tradicijomis, paskelbia Jubiliejų. Jubiliejai Bažnyčioje imti skelbti maždaug kas 100 metų, o nuo XVII a. – kas 25-eri.

Prelegentas atkreipė dėmesį, kad dar Senajame Testamente kalbama apie tam tikrus šabo metus, kurie būdavo kas penkiasdešimt metų. Tai simbolizavo pirmiausia teisingumo atkūrimą visai kūrinijai. Kalbant apie krikščioniškąją Jubiliejaus tradiciją,  pasak kun. A. Kazlausko, pažymėtina, kad jo centras yra Asmuo – Jėzus Kristus.

 

Kun. A. Kazlauskas susirinkusiems priminė artėjančio Jubiliejaus temą „Vilties piligrimai“. Pasak Jubiliejaus koordinatoriaus, viltis – tai atrasti Dievą, veikiantį dabar. Šių dienų žmogui reikia iš naujo atrasti Dievą, einantį kartu. Kaip tai padaryti? Prelegentas trumpai pristatė pagrindines Jubiliejaus šventimo idėjas. Kunigai buvo kviečiami raginti tikinčiuosius aktyviai dalyvauti lietuvių piligrimystėje Romoje, kuri vyks kitų metų kovo 1–4 d., arba organizuoti atskiras piligrimines keliones.

„Jubiliejaus šventimas – tai vieta idėjoms ir kūrybai“, – taip savo mintis, linkėdamas gero pasirengimo Jubiliejui ir jo šventimo, apibendrino kun. A. Kazlauskas.

Kunigų konferencija baigta bendryste prie arbatos puodelio.

Kauno I dekanato informacija

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune