Trečiadienio maldos vakaras už Carito šeimą ir Vatikane vykstantį Sinodą
Paskelbta: 2024-10-10 17:40:21

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Carito

Arkivyskupijos Carito bendradarbiai, kurie praeitą savaitę kartu su visa arkivyskupijos Carito šeima šventė metinį susitikimą 35-aisiais Carito Lietuvoje gyvavimo metais, spalio 9 dieną dalyvavo šv. Mišiose Kauno arkikatedroje bazilikoje.

Tai buvo trečiadienio maldos vakaras – į tokius vakarus trečiadieniais arkivyskupas Kęstutis Kėvalas vėl kviečia sielovados bendradarbius, kad Viešpaties prašytume stiprinti ir laiminti Bažnyčioje tarnaujančius žmones bei jų darbus.

Po Švč. Sakramento garbinimo valandėlės vakaro Eucharistijai vadovavo arkivyskupo generalvikaras vyskupas augziliaras Saulius Bužauskas. Liturgijoje patarnavo organizacijos bendradarbiai bei vadovas diakonas Arūnas Kučikas.

Diakono paskelbtoji Evangelija pagal Luką bylojo apie Jėzaus pamoką mokiniams, kai Jis pamokė juos melstis dangaus Tėvui. Homiliją pasakęs vyskupas S. Bužauskas atkreipė dėmesį, jog malda „Tėve mūsų“ – tai pati brangiausia ir svarbiausia malda, nes jos mus išmokė pats Jėzus ir ją melsdami mes labai jautriai, kaip vaikai, kreipiamės į savo dangiškąjį Tėvelį. Prašome kasdienės duonos, ir į tą prašymą telpa viskas, ko mums, žmonėms, reikia kasdieniame gyvenime: ne tik tos paprastos duonos, kurios galime nusipirkti prekybos centruose, bet ir kitų materialių bei dvasinių dalykų, ir dangiškosios duonos, kurios susirenkame prie altoriaus.

Visuotiniuose maldavimuose tą vakarą kalbėta malda už dabar Vatikane vykstantį Vyskupų sinodą, už asamblėjos darbą, už vienybę Bažnyčios gyvenime. Šią ir kitas Visuotines maldas šiokiadienių Mišioms Sinodo laiku yra parengęs arkikatedros ceremonijarijus, vienas iš Kauno arkivyskupijos Sinodinio kelio koordinatorių kunigas Artūras Kazlauskas.

-----

Caritas visoje Lietuvoje, taip pat ir Kauno arkivyskupijoje šiuo metu kviečia į akciją pagelbėti artėjant šildymo sezonui maisto nepriteklių patiriantiems žmonėms. Tai „Dosnumo krepšelio“ akcija: nuo spalio 4 iki lapkričio 17-osios, Vargstančiųjų dienos, numatytose akcijos vietose jau galima įsigyti Dosnumo krepšelių ir pripildyti juos rekomenduojamais ilgo galiojimo produktais.

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune