Malda už šeimas ir šeimų sielovadą, už Sinodinį kelią ir misionierišką užsidegimą
Paskelbta: 2024-10-17 11:56:35

Nuotrauka – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Spalio 16-ąją arkivyskupo Kęstučio Kėvalo kvietimu tęsėsi trečiadienių malda su artimiausiais sielovados bendradarbiais. Šį trečiąjį mėnesio trečiadienį maldos vakarą organizavo Kauno arkivyskupijos Šeimos centras, o vakare melstasi už visas šeimas ir visus besidarbuojančius šeimų sielovadoje, už sužadėtinius ir sutuoktinius, kurie palydi link Santuokos sakramento.

Šios spalio vakaro maldos dalis iš pradžių buvo Rožinis priešais išstatytą Švenčiausiąjį Sakramentą.

Šv. Mišioms vadovavo Šeimos centro darbuotojus bei šeimas pasveikinęs prelatas, garbės profesorius Vytautas Steponas Vaičiūnas OFS. Koncelebravo kunigas Liutauras Vilėniškis, Kauno kunigų seminarijos rektorius. Patarnavo seminaristai.

Homiliją pasakęs kunigas L. Vilėniškis atkreipė dėmesį, jog paskelbtasis Dievo žodis (Evangelija pagal Luką 11, 42–46) pasižymi griežtu Jėzaus tonu. Taip Jėzus pabrėžia širdies nuostatas, svarbesnes už griežtą įstatymų laikymąsi. Žydai uoliai laikėsi ritualų. Jėzus kalba apie tai, kad žmogus neturi būti įstatymo terorizuojamas ir pats įstatymais neterorizuotų kitų. Svarbu gyventi tikėjimu, kuris veda į tikrą santykį su Dievu.

Jėzus yra tas, kuriuo reikia sekti, o tai reiškia gyventi jautria širdimi savo aplinkoje, bendruomenėje – kalbėjo kunigas.

Po homilijos sutuoktiniai paskelbė Šeimos centro parengtą Visuotinę maldą. Jos maldavimais, be kitų, buvo užtartos šeimos, prašyta joms dieviško ir žmogiško artumo; melstasi už Sinodinį kelią, kad jis Bažnyčioje taptų bendros atsakomybės ženklu, skatintų kunigų, vienuolių bei pasauliečių įsitraukimą, bendrystę ir misiją.

Artėjant Pasaulinei misijų dienai, melstasi ir bendra arkivyskupijos intencija – kad mūsų parapijos ir kitos bendruomenės taptų misionieriško užsidegimo židiniais.

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune