Pristatytas filmas apie nuolatinį diakonatą, ieškantį būdų, kaip šiandien skleisti Evangeliją sekuliariojoje aplinkoje (2020 02 21)
Paskelbta: 2020-02-22 09:36:04

Prasidedant kandidatų į nuolatinį diakonatą rengimo savaitgaliui, vėlų vasario 21 dienos vakarą Kaune, Nuolatinių diakonų ugdymo centre, buvo pristatytas dokumentinis filmas apie diakonatą. Filmas sukurtas 2018 metais Rotenburgo–Štutgarto vyskupijos iniciatyva ir skiriamas nuolatinio diakonato tarnystės toje vyskupijoje penkiasdešimtmečiui.

Pristatymo pradžioje žodį taręs Kauno arkivyskupijos apaštalinis administratorius vysk. Algirdas Jurevičius padėkojo visiems, įvairiopai prisidėjusiems prie filmo įgarsinimo lietuviškai. Filmo pavadinimas – „Eiti per gyvenimo dulkes“ – atspindi Bažnyčios tarnus – diakonus, sekuliariojoje visuomenėje ieškančius realių būdų skleisti Evangeliją.

Po filmo peržiūros vyko pasidalijimas ir diskusija apie diakonatą. Į diskusiją aktyviai įsitraukė ne tik kandidatai, bet ir jų žmonos. Nuolatinių diakonų ugdymo centro koordinatorė Virginija Malinauskienė pasidžiaugė galimybe turėti lietuvių kalba įgarsintą gan informatyvų diakono pašaukimą pristatantį filmą, o Kauno arkikatedros bazilikos administratorius kun. Evaldas Vitulskis atkreipė dėmesį į įsipareigojimų parapijai ir šeimai derinimą. Kaip tai atrodo praktikoje, paliudijo Kauno Šv. Antano Paduviečio parapijoje tarnaujantis diakonas Darius Venčkauskas. Vakaro pabaigoje vyskupas visus palaimino.

Skyrimai kandidatams (ne tik iš Kauno arkivyskupijos) rengtis nuolatiniam diakonatui Lietuvoje vyko praeitų metų lapkričio 22 d., Kristaus Visatos Valdovo (Kristaus Karaliaus) sekmadienį. Tai jau antrasis nuolatinių diakonų rengimo kursas. Pirmieji nuolatiniai diakonai, penki vedę vyrai, po ketverių metų studijų ir dvasinio ugdymo programų buvo įšventinti Kauno arkikatedroje 2017 m. birželio 24 d. 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune