Karantiniškoje kasdienybėje – jaunimo vakarėlis vienijantis su akcija „Šviesos žemėlapis“ (2020 05 05)
Paskelbta: 2020-05-12 09:32:23

Nuotraukos – Juozo Kamensko

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras (KAJC) drauge su 300 dalyvių šią karantinišką kasdienybę išmainė į jaukų, kūrybos kupiną vakarą! Gegužės 5 d. į jaunimo kasdienybę skriejo ypatingas koncertas – KAJC kūrybos vakaras, vienijantis su akcija „Šviesos žemėlapis“. Interneto ryšys nukėlė į ypatingų svečių namus.

Vakarėlio idėją palaikė ir savo talentus dovanojo Linas Adomaitis, sesės Krasauskaitės, grupės „Kūjeliai“ narys Julius Vaicenavičius, Milėja Stankevičiūtė, improvizacijų teatras „Impro 241“, Gediminas Ivaškevičius, Modestas Petrikas, Matas Daunys, Elzė Drulytė, Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarija, grupė „My Insanity“.

Kaune gražūs dalykai vyksta ne tik kiemuose! Ekrane pasirodęs ir geros nuotaikos pliūpsnį iškart dovanojęs Julius Vaicenavičius ne vienam priminė džiugiąją giesmę „Kristus Jėzus mūsų viltis“, kurios bendraautoriumi jis buvo rengiantis Lietuvos jaunimo susitikimui su popiežiumi Pranciškumi 2018 m. rugsėjo 22 d.

„Aš žinau, kad galim pakeisti tai, kas slegia mus visus“, – savo balsu dalijosi talentingoji Milėja, išsakydama dainoje tai, kas labiausiai šiandien reikalinga, – tikėjimą, viltį, bendrystę. Drauge su su visais šauniais atlikėjais – žiūrovų bendraamžiais linkėjimus iš namų perdavė jau 20 metų kuriantis ir koncertuojantis Linas Adomaitis, kuris nuostabiu sumanymu pavadino akciją „Šviesos žemėlapis“, kvietė jungtis į ją kad ir savais maldos  žodžiais ir skleisti šviesą mūsų gyvenime. Giesme ir pakvietimu drauge sukalbėti „Sveika, Marija“ nuotaikingą vakarėlį užbaigė Vilniaus seminaristai.

Koncerto metu „Šviesos žemėlapį“ pristatė jo sumanytojai, o žiūrovai buvo kviečiami prisidėti prie jo malda arba pinigine auka. Paaukoti pinigai bus skiriami Vaikų dienos centrams paremti. Kad šie centrai yra labai reikalingi, o jų darbuotojai stengiasi juose kurti šiltą vaikams aplinką, paliudijo Vaikų dienos centro darbuotoja Jūratė, sakydama, jog čia ir vaikai, ir suaugusieji jaučiasi kaip šeima.

Parengta pagal Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informaciją

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune