Trečiadienio šv. Mišiose arkikatedroje – arkivyskupo malda už jaunimą ir su jaunimu (2020 11 04)
Paskelbta: 2020-11-05 12:24:04

Kauno arkivyskupo Kęstučio Kėvalo kvietimu, saugant save ir kitus, laikantis visų reikalingų karantino reikalavimų, lapkričio trečiadieniais kviečiama dalyvauti 18 val. šv. Mišiose – gyvai arba jungiantis arkivyskupijos jutubo kanalu.

Ši Mišių malda skiriama vis kitai žmonių grupei – jaunimui, šeimoms, socialiniame ar karitatyviniame darbe dirbantiems žmonėms bei jaunimo ugdytojams. Taip pat, suprantama, ir visiems žmonėms, kurie nori kartu melstis.

Lapkričio 4 d., pirmąjį mėnesio trečiadienį, arkivyskupas Kęstutis arkikatedroje vadovavo Mišioms ir meldėsi už jaunimą. Mišias drauge koncelebravo kunigai, dirbantys arkivyskupijos jaunimo bei pašaukimų ugdymo sielovadoje.

Giedojo Jono Pauliaus II piligrimų centro bendruomenės jaunieji šlovintojai. Bendruomeninėje maldoje buvo meldžiamasi už arkivyskupijos jaunimą, jaunuosius savanorius, bendradarbius, o šiuo pandemijos metu prašyta Viešpaties padėti išlaikyti džiaugsmingumą, kantrumą ir siekti gyvenimo perkeitimo.

„Laikas nėra guodžiantis, tačiau kas gali atimti džiaugsmą? Jis turi šviesti mūsų krikščioniškajame gyvenime ir veiduose“, – sakė arkivyskupas Kęstutis, kuris savo homilijoje kalbėjo apie mokinystę, atsidavimą Viešpačiui be išskaičiavimų.

Šį metą, žvelgdamas į Evangelijos „kietus žodžius“ apie visko išsižadėjimą (plg. Lk 14, 25–33), arkivyskupas ragino skirti naujam žvilgsniui į savo gyvenimą, pamąstyti, ar šis žvilgsnis atitinka Dievo žvilgsnį, ar visa yra Dievo Dvasios vedama. Vienas iš paraginimų jauniems žmonėms buvo dienos prioritetų nusistatymas, kai konkretus laikas skiriamas maldai, Dievo žodžiui. Kristaus mokinio ženklas yra ir gyvenimo būdas, atitinkantis Bažnyčios mokymą. Ganytojas palinkėjo jaunimui ryžto, užsidegimo eiti mokinystės keliu.

Antrąjį lapkričio trečiadienį arkivyskupo vadovaujamos šv. Mišios bus švenčiamos drauge su karitatyvinės misijos bendradarbiais >>.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune