Gyvybės dienai miestas atgijo šeimų piligrimyste PILIGRIMINIO KAUNO maršrutais (2021 04 25)
Paskelbta: 2021-04-26 19:45:35

Nuotraukos – arkivyskupijos Šeimos centro

 

Balandžio 24 d. rytmetį startavo PILIGRIMINIO KAUNO – septynių sakralių vietų – maršrutas, kurį parengė Kauno arkivyskupijos Jono Pauliaus II piligrimų centras kartu su Kauno turizmo informacijos centru. Pirmaisiais piligrimais šeštadienį buvo Kauno arkivyskupijos Šeimos centro suburtos šeimos su pačiais entuziastingiausiais keliauninkais – vaikais, o ši džiugi piligrimystė miestui priminė, jog artėja Gyvybės dienos sekmadienis, ir pats Kaunas yra nuostabi piligrimystės erdvė.

Rengėjai dėkoja Kauno arkivyskupui Kęstučiui Kėvalui, palaiminusiam pirmuosius piligrimus ir šį projektą, ir pradėjusiam pirmąją piligrimystę iš arkikatedros, šiemet švenčiančios bazilikos titulo šimtmetį, o istorijoje nesyk buvusios žymių bažnytinių ir valstybinių įvykių centru.

Palaiminimo maldai, skirtai šiai sakraliai piligrimystei ir jos maršrutais keliausiantiems, arkivyskupas Kęstutis stabtelėjo prie šv. Jono Pauliaus II altoriaus, kur gerbiama jo relikvija, paprašydamas šio didžiojo Kristaus piligrimo užtarimo.

„Šis sakralus maršrutas – tai gyvybė, kai išeiname iš namų ir dovanojame keliaudami vieni kitiems bendrystės džiaugsmą“, – sakė arkivyskupas Kęstutis, džiugiai linkėdamas pažinti piligriminį Kauną ir sakraliuose maršrutuose atrasti didžiausią lobį – susitikimą su Dievu.

PILIGRIMINIO KAUNO maršrutams parengtas žemėlapis su pažymėtomis septyniomis vietomis. Aplankius jas ir surinkus penkis iš septynių antspaudų (uždedama vietose) galima gauti Kauno piligrimo pažymėjimą.

Žemėlapį galima įsigyti  Jono Pauliaus II piligrimų centre (M. Valančiaus g. 4/ Vilniaus g. 1) arba Kauno turizmo informacijos centre (Rotušės a. 15).

PILIGRIMINIO KAUNO lankytini objektai yra Kauno arkikatedra bazilika, Kauno arkivyskupijos muziejus, Kauno Šv. Gertrūdos bažnyčia, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, Kauno Šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčia (atvira seserų malda 13 val.)

Dėl karantino apribojimų šios piligriminės vietos laikinai nedirba: Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje esantis XXI a. muziejus – katakombos; Kauno Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elzbietą Pažaislio bažnyčia ir vienuolyno ansamblis (duris atveria nuo gegužės 1 d.).

 

 

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune