Kauno I dekanato Carito rekolekcijose – apie darbus iš Dievo meilės (2021 11 05)
Paskelbta: 2021-11-08 15:20:17

Lapkričio 5 d. Kauno Šventosios Dvasios (Šilainių) parapijoje vyko Kauno I dekanato Carito bendradarbių rekolekcijos. Jas maloniai sutiko vesti šios parapijos vikaras kunigas teol. lic. Sigitas Jurkštas.

Popiežius Pranciškus kviečia visą Dievo Bažnyčią ir mus kiekvieną asmeniškai keliauti drauge į Sinodą. Eidami kartu  diskutavome aktualiomis temomis, kaip Šventoji Dvasia kalba asmeniškai ir visai Dievo tautai ir kaip turėtume atsiliepti asmeniškai bei kaip Dievo tauta (tikintieji).

Rekolekcijų vadovas pasidalijo savo įžvalgomis. Jo manymu, Carito misija susijusi su Šventąja Dvasia, o patys darbai dar nėra meilė. Juose be Dievo meilės,  Jo veikimo galime pasijusti kryžkelėje.

Adoracijos metu dėkojome Dievui už bendrystę, artumą. Būdami kartu galėjome atpažinti Dievo veikimą mūsų kasdienybėje. Šv. Mišiose meldėmės vieni už kitus, už Bažnyčią ir visą Carito bendruomenę.

Per agapę dalijomės, ką išgyvenome rekolekcijų metu, kaip kitaip pažvelgti į tarnystę savo parapijose. Nuoširdžiai dėkojame kunigui Sigitui bei Šilainių parapijos Carito vadovei Danutei už malonų priėmimą ir patarnavimą.

Onutė Virbašiūtė

 Kauno I dekanato Carito vadovė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune