Ganytojų vaizdo sveikinimai šventų Kalėdų proga
Paskelbta: 2022-12-23 16:08:46

Video reportažus rengė Ernestas Liutkus.

„Jėzus gimsta Betliejuje, kuris vadinamas „Duonos namais“. Jis tampa ta Gyvąja duona, kuri mums padovanoja viltį ir įkvėpimą gyventi šiuo neramiu laiku“, – sako Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis KĖVALAS, siųsdamas gyvą savo sveikinimo žodį broliams ir sesėms ir dalydamasis džiaugsmo žinia su visais šios nuostabios iškilmės – šventų Kalėdų – proga.

 

„Sveikinu jus visus – kunigus, vienuolius, pasauliečius – visus Jėzaus draugus – su Kristaus Gimimo švente“, – sako kardinolas Sigitas TAMKEVIČIUS SJ, be kita, linkėdamas, jog gražiausia vieta mūsų širdyse tektų Betliejaus Kūdikiui.

 

„Kristaus Gimimo šventė kviečia priimti ateinančią Dievo meilę. Lopšyje gulintis Kūdikis rodo, kaip svarbus Dievui kiekvienas žmogus“, – sako Kauno arkivyskupas emeritas Lionginas VIRBALAS SJ ir linki vienas kito priėmimo, teisingumo, taikos Kalėdų, o šia proga, be to, pasidalija ir šviesaus atminimo vyskupo Jono Borutos SJ kalėdiniu sveikinimu, rašytu prieš 40 metų.

 

 

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune