Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2020 m. birželio 24 d., trečiadienis

ŠV. JONO KRIKŠTYTOJO GIMIMAS. Arkivyskupo metropolito Kęstučio KĖVALO sutikimas Kauno arkikatedroje bazilikoje
KUR: Kaunas

...

Birželio 24-ąją, švenčiant Šv. Jono Krikštytojo Gimimą, Kauno arkikatedroje bazilikoje pagaliau įvyks iškilmingas naujojo ganytojo sutikimas! Kauno arkivyskupu metropolitu Kęstutį Kėvalą popiežius Pranciškus paskyrė dar vasario 19 dieną, tačiau dėl šalyje paskelbto karantino tik dabar jis galės visateisiškai pradėti eiti pareigas.

Naujojo arkivyskupo sutikimo iškilmės prasidės 11 val. prie Kauno arkikatedros durų; iš čia bus palydėtas į Švenčiausiojo Sakramento koplyčią, kur trumpai tyloje pasimels, po to vadovaus iškilmingai Eucharistijos liturgijai, švęsimai drauge su apaštališkuoju nuncijumi arkivyskupu Petaru A. Rajičiumi, Lietuvos bei užsienio vyskupais, kunigais, diakonais, vienuoliais bei visos Dievo tautos atstovais.

Šventoriuje prie Kauno arkikatedros bus įrengti tiesioginės pamaldų transliacijos ekranai, kad maldininkai galėtų pasitikti savo naująjį ganytoją, drauge melstis bei priimti šventąją Komuniją saugiai; mat šalyje visa dar esant neatšauktai nepaprastajai padėčiai, į arkikatedrą bus įleidžiama tik ribotas žmonių kiekis su kvietimais; o jei nebus įmanoma išlaikyti saugios tarpusavio distancijos, bus prašoma dėvėti kaukes.

Tačiau švęsti, dėkoti Dievui ir matyti iškilmes bus galimybė ir liekant savo namuose bei stebint tiesioginę LRT transliaciją ar klausantis „Marijos radijo“.

Kaip viena Dievo tauta, dalinė Kauno Bažnyčia, švęsdama savo dangiškąjį globėją Joną Krikštytoją, su dėkingumu Dievui priimkime naująjį savo ganytoją, kurį pas Viešpats mus siunčia. O vyskupo švenčiama Eucharistija geriausiai išreiškia Bažnyčią, susibūrusią prie Viešpaties altoriaus ir vadovaujamą to, kuris regimai atstovauja Kristui.

Be to, išvakarėse, birželio 23-iosios vakarą, Kauno arkikatedroje vyks maldos vigilija drauge su paskirtuoju arkivyskupu Kęstučiu: 19 val. melsimės Valandų liturgijos I Vakarinę, skirtą Šv. Jono Krikštytojo iškilmei, po to – Švenčiausiojo Sakramento adoracija.

Visą pranešimą „Birželio 24 d. vyskupas Kęstutis Kėvalas pradės Kauno arkivyskupo metropolito tarnystę“ kviečiame skaityti čia >>